Burgemeester König: 'Trots op Bathmen'

Het aantal besmettingen in Bathmen neemt af. Er zijn nog wel nieuwe besmettingen, maar dat zijn er de laatste dagen minder dan voorgaande weken. Dit betekent dat Bathmen geen aparte status meer nodig heeft. De teststraat in het dorp is er vandaag voor het laatst.

Burgemeester Ron König: “Ik vind het heel knap dat Bathmen in staat is gebleken om het aantal besmettingen terug te dringen. Iedereen nam de aanpak serieus en dat zien we nu terug in de cijfers. Ik weet dat het voor inwoners van Bathmen niet makkelijk was om hun sociale leven zo te beperken, het maakt mij trots dat hen dat toch is gelukt.”

Stuk minder besmettingen

Afgelopen weken kwamen er minder nieuwe besmettingen bij dan enkele weken geleden. GGD IJsselland ziet dat het merendeel van de nieuwe besmettingen plaatsvindt in de familiekring.

Bijzonder goed nieuws

König: “Het alert reageren door de sportverenigingen en de horeca werpt vruchten af. En wat ik bijzonder goed nieuws vind, is dat er tot nu toe geen nieuwe besmettingen zijn binnen ‘t Dijkhuis. Dat toont aan hoe voorzichtig iedereen is. Ik wil ook de mensen van GGD IJsselland bedanken voor het meedenken en al hun adviezen. De teststraat in Bathmen was een mooi voorbeeld van maatwerk.”

Voorzichtigheid blijft nodig

Voor Bathmen betekent dit niet dat nu alles weer kan. De landelijke maatregelen zijn inmiddels een stuk strenger, er zijn nog steeds besmettingen en de cijfers lopen ook in Deventer op. König: “Mensen maken zich zorgen en voelen zich soms eenzaam. Ik hoop dat zij daarover praten met mensen in hun omgeving of bellen met de speciale telefoonnummers die er zijn. Het liefst zou ik iedereen geruststellen, maar dat kan ik niet. Corona is nog steeds om ons heen, dus voorzichtigheid blijft nodig.”

Meer testcapaciteit

De testcapaciteit in IJsselland is flink uitgebreid, daardoor is de druk op het testen afgenomen. Nu de teststraat in Bathmen verdwijnt, gaat het testen weer via het landelijke telefoonnummer 0800-1202. Houd uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand. U kunt ook een afspraak maken via www.coronatest.nl (met uw DigiD).

Nu de situatie in Bathmen niet meer afwijkt van de omliggende plaatsen, wordt de informatie op deze pagina niet meer wekelijks ververst. Dit bericht van 20 oktober is daarom het laatste bericht.

Zorgen over corona?

Maakt u zich zorgen over corona? Op www.steunpuntcoronazorgen.nl vindt u veel informatie en adviezen over omgaan met eenzaamheid, rouw of spanningen in het gezin.

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor wie behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor. Het telefoonnummer van de Luisterlijn is (0900) 0767.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.
Titel Grootte
Brief inwoners Bathmen 81,1 KB