Wekelijkse column Ron König: Mijn eigen meiden

Een paar weken geleden kwamen mijn dochters bij mij thuis te eten. De grote eettafel had ik nog wat langer gemaakt, zodat we anderhalve meter afstand van elkaar konden houden. Ze wonen alle vier in een studentenhuis en dat betekent dat afstand houden voor ieder van ons echt nodig was. Het was hartstikke gezellig en goed om bij elkaar te zijn. En toch was het ook een wat gemankeerd samenzijn. Ik vind het zo onnatuurlijk en ook zo pijnlijk eigenlijk dat ik mijn eigen meiden niet even kan vasthouden.

Leukere verhalen

Natuurlijk ging het aan tafel ook wel even over Corona, maar gelukkig waren er ook veel leukere verhalen. Toen ze weer op weg naar hun studentenhuizen waren, zat ik nog wat te mijmeren. En realiseerde me dat de studententijd van mijn jongste drie kinderen - de oudste werkt inmiddels- behoorlijk beperkt wordt door corona. Online colleges, zelfs een online stage vanuit het eigen studentenhuis, geen leuke stapavonden en leven op de eigen kleine studentenkamer. Ik had ze het zo graag anders gegund.

Normaal met elkaar omgaan

De mijmering maakte ook zo duidelijk dat ieder van ons deze dagen nog meer dan normaal leeft in zijn of haar eigen bubbel. Gelukkig was er deze week best veel positief nieuws. Minder besmettingen en de eerste tekenen van een goed werkend vaccin. Als dat zo doorgaat kunnen we over een tijdje misschien weer op een ‘normale’ manier met elkaar omgaan, al vraag ik me wel af hoe normaal dat dat oude normaal was.

 

Burgemeester Ron König