Wekelijkse column Ron König (week 45)

Beste Deventenaren,

Op deze plek laat ik vanaf nu wekelijks van me horen.

Bent u al coronamoe? Dat snap ik best. We krijgen nu van alle kanten alarmerende berichten. Van Mark Rutte, van de media, misschien ook van familie-, vrienden en kennissen: Het gaat niet goed, de situatie in Deventer verslechtert. We moeten het virus onder controle krijgen door ons goed aan de maatregelen te houden, streng zijn voor onszelf en elkaar helpen. We doen ons best.

Over Bathmen is veel gezegd en geschreven de laatste weken. Nadat er daar in september zorgwekkend veel besmettingen waren, zijn de Bathmenaren uit eigen beweging in een soort lockdown gegaan. Niet meer sporten, niet meer naar het café, Cultuurhuus Braakhekke dicht. Ik heb de Bathmenaren een brief gestuurd om ze een hart onder de riem te steken en mijn waardering uit te spreken.

Wat we gelukkig geleerd hebben van Bathmen, is dat het dus echt wel werkt, zo’n pas op de plaats. Het is niet leuk, maar je doet het ergens voor en dat blijkt dus ook te werken. Na twee weken zagen we het aantal besmettingen daar flink afnemen en liep Bathmen qua aantallen besmettingen weer in de pas met de hele regio.

Dat vind ik hoopvol! Met voorzichtig zijn help je jezelf maar ook je naasten. Dat is een mooie les die ik hieruit geleerd heb.

Houd moed en tot volgende week!