Lokale initiatieven

Deventenaren staan voor elkaar klaar, met een aantal mooie lokale initiatieven. De provincie Overijssel biedt 2 regelingen om organisaties, verenigingen en ondernemers te ondersteunen bij de 1,5 metersamenleving.

Ondersteuning provincie Overijssel vanuit Overijsselse Aanpak

De provincie Overijssel biedt 2 regelingen om organisaties, verenigingen en ondernemers te ondersteunen bij de 1,5 metersamenleving:

  • Digitaliseringsvoucher voor MKB, culturele en maatschappelijke ondernemingen
    Met het Digitaliseringsvoucher van de provincie Overijssel kun je financiële ondersteuning krijgen voor het digitaliseren van de dienstverlening van je onderneming. Lees meer.
  • Regeling 'Vitale en gezonden samenleving 2020'
    Ben jij betrokken bij een maatschappelijk, cultureel of sportinitiatief rond de gevolgen van de coronacrisis, of levert jouw initiatief een bijdrage aan een gezonde en vitale samenleving? Dan kun je vanaf 3 augustus een beroep doen op de regeling ‘Vitale en gezonde samenleving 2020’. Lees meer.

Spaar poëziekaartjes en steun lokale ondernemers

Eelco Cramer is een actie begonnen om lokale ondernemers te steunen. Bij 11 lokale ondernemers kun u een poëziekaartje ophalen. Elke ondernemer heeft een unieke kaart voor u klaarliggen. Het enige dat u hoeft te doen, is er even naar vragen bij het ophalen van uw bestelling. En wilt u de hele serie compleet krijgen, dan heeft Eelco een heel leuk en lekker avontuur voor u. Bekijk de actie op Facebook.

Studenten SMART aan de slag voor bedrijven

Ondernemers met coronagerelateerde vraagstukken kunnen terecht bij het SMART Match team. Dit is een samenwerking van ROC Aventus, ROC Twente, Hogeschool Saxion en Universiteit Twente. Het SMART Match team koppelt mbo-, hbo- en wo studenten aan de bedrijven om aan de slag te gaan met de vraagstukken. Kijk voor informatie op www.smartdoordecrisis.nl.

Vrijwilligers Centrale Deventer (VCD) bundelt initiatieven

De VCD heeft op hun website inititatieven gebundeld. U vindt per categorie waar u terecht kunt voor hulp, advies, informatie en inspiratie.

Sportverenigingen & ludieke acties

Tijdens de coronacrisis hoeft u niet stil te zitten, sportverenigingen hebben leuke ludieke acties bedacht. Bekijk het overzicht op sportindeventer.nl.

De Deventer Binnenstad komt naar je toe

Winkels en restaurants in de Deventer binnenstad bezorgen bij u thuis. Zo helpen deze ondernemers mensen die thuis zitten en hoeven zij voorraden niet weg te gooien. Ook verkleinen zij hun inkomstenverliezen. Kijk op bezorgenindeventer.nl.

Hulp nodig of hulp bieden?

Heeft u een praktisch probleem, bent u eenzaam of maakt u zich zorgen? Of wilt u juist anderen helpen? U kunt uw vraag of aanbod zetten op www.betermetjeburen.nl of bellen naar 0570 – 61 58 05. Dit is het nummer van de Vrijwilligerscentrale Deventer (optie 1), Beter met je buren (optie 2) en Buurtgeluk (optie 3, 24 uur bereikbaar).

U kunt op meer plekken terecht voor hulp. Kijk op de pagina Veelgestelde vragen over het coronavirus, onder de categorie Gezondheid.

Online culturele initiatieven

Culturele instellingen in Deventer komen met allerlei online culturele initiatieven. Op het platform Deventer Cultuurlink zijn deze initiatieven gebundeld.

WijDeventer helpt bij idee of initatief

Heeft u een idee of initiatief voor uw straat of buurt? En past dit binnen de coronarichtlijnen? U kunt bij uw wijkmanager terecht als u hierbij ondersteuning nodig heeft (bijvoorbeeld deskundigheid of financiën). Kijk op WijDeventer.

Support your locals

Steun lokale producenten en bestel een heerlijk pakket vol met Deventer streekproducten via Support your locals Deventer.

Ondernemers voor elkaar

Deventer organisaties hebben de handen ineen geslagen om ondernemend Deventer zo goed mogelijk te informeren. Dat doen zij via de website ondernemersdeventercorona.nl. U vindt hier allerlei tips en initiatieven.

Saxion opleidingen doneren mondkapjes

Life Science-opleidingen van Saxion doneren mondkapjes en ethanol aan het Deventer Ziekenhuis, onder het motto 'Je moet elkaar helpen, waar het kan'.

Facebookgroep Coronahulp Deventer

Voor inwoners van Deventer die hulp nodig hebben of juist graag wat voor een ander willen doen, is er de Facebookgroep Coronahulp Deventer. Een initiatief van Raster.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds stelt geld beschikbaar voor organisaties die hulp bieden aan mensen in armoede en eenzaamheid of die informele zorg nodig hebben.