Lokale verhalen

Hieronder vindt u een overzicht van alle lokale verhalen die zijn verschenen.

Daarnaast kunt u een overzicht bekijken met een aantal mooie lokale initiatieven.

Enthousiaste belmaatjes zitten klaar voor mensen die uitkijken naar sociaal contact en luisterend oor

Voor mensen die zich in deze lange coronatijd eenzaam voelen of gewoon graag regelmatig met iemand willen praten over wat hen bezighoudt, biedt Deventer Belt uitkomst. Dit geldt nadrukkelijk voor ouderen én jongeren.

Kinderen bezorgen veel eenzame ouderen in Deventer met fotokaartenproject een welkom lichtpunt

Liefst 1250 ouderen in woon-zorgcentra in de gemeente Deventer hebben onlangs minimaal geglimlacht en wellicht uit ontroering een traan gelaten. Deze geluksmomenten waren het resultaat van een bijzondere kaartenuitdeelactie waarbij acht kinderen betrokken waren.

Volop buitensporten op De Worp dankzij creatieve sportschoolhoudster Tanja Hogenberg

Worp-bewoners die in coronatijd nog nooit buitensporters onder leiding van Tanja Hogenberg aan het werk hebben gezien, moeten of dringend naar een opticien of zijn al vele maanden aan huis gekluisterd. De eigenares van Trainingsstudio F.R.I.S. grijpt elke gelegenheid aan in de openlucht de fitheid van jong en oud te vergroten. “Want Deventer moet de fitste stad van Nederland worden!”

Veel Lettelenaren fleurden dit jaar op door zonnebloemactie van vrijwilligersknooppunt

Zonnebloemactie Lettele

Vraag een willekeurig inwoner van Lettele naar het mooiste lokale initiatief dit jaar en de kans is groot dat als antwoord ‘de zonnebloemactie’ klinkt. Maria Aarnink was hier zeer nauw bij betrokken en kijkt er met een heel goed gevoel op terug.

Hartverwarmende Deventer kerstfilm gaat op kerstavond in première bij DRTV

Deventer viert kerst

‘Kerst in Lockdown. Er is niets te beleven. Hoezo Niets (…). Deventer viert toch Kerst binnenkort… Dit is de opbeurende boodschap in de trailer van de film ‘Deventer Viert Toch Kerst’, die sinds vorige week op YouTube staat. De volledige kerstfilm is donderdagavond voor het eerst te zien bij DRTV en wordt tijdens de feestdagen herhaald.

Jongeren verdienen meer waardering voor gedrag, hun wereld is door corona heel klein geworden’

Hoe doorstaan Deventer jongeren de coronacrisis en nemen zij de regels serieus? Jongerencoach Anouk Rösken en jongerenwerker Fabian Schrijver van Raster Groep laten hier graag hun professionele licht over schijnen. Zij vinden dat jongeren veel veerkracht tonen en absoluut niet massaal de regels negeren.

Boa veel meer dan bonnenschrijver: ‘We zijn er voor iedereen’

Je zou in deze uitputtende coronacrisis maar toezicht moeten houden op de naleving van regels, terwijl Jan en alleman zijn ongezouten mening over jouw beroepsgroep de wereld in slingert. Het werk van een boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) is er sinds de uitbraak van COVID-19 zeker niet eenvoudiger op geworden. Boa Floor beaamt dit, maar gaat hier tijdens haar rondes door Deventer niet onder gebukt.

Oudere berichten

Overzicht van oudere nieuwsberichten
Titel van het nieuwsbericht Publicatiedatum
AutoMaatje en telefooncirkels tegen eenzaamheid in ... 10 november 2020 om 10:00
Netwerk Zin In Deventer nóg belangrijker in coronatijd 02 november 2020 om 12:27
Jolien in Deventer letterlijk de boer op voor versm... 27 oktober 2020 om 10:02
Voedselbank Deventer blij met (aard)appel en een ei 27 oktober 2020 om 09:49