Lokale verhalen

Boa veel meer dan bonnenschrijver: ‘We zijn er voor iedereen’

Je zou in deze uitputtende coronacrisis maar toezicht moeten houden op de naleving van regels, terwijl Jan en alleman zijn ongezouten mening over jouw beroepsgroep de wereld in slingert. Het werk van een boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) is er sinds de uitbraak van COVID-19 zeker niet eenvoudiger op geworden. Boa Floor beaamt dit, maar gaat hier tijdens haar rondes door Deventer niet onder gebukt.

AutoMaatje en telefooncirkels tegen eenzaamheid in Deventer

Je moet naar de kapper, apotheek, ziekenhuis of zit om boodschappen verlegen, maar je bent niet mobiel en hebt geen vervoer. Voor inwoners van de gemeente Deventer die in dit schuitje zitten, komt er in 2021 een oplossing in de vorm van AutoMaatje.

Netwerk Zin In Deventer nóg belangrijker in coronatijd

Als er in coronatijd iets is waar mensen behoefte aan hebben dan is dat verbinding. In de ‘open community’ Zin In Deventer staat het zoeken naar verbinding - en zingeving - centraal. Fernand en Annelies Toebes behoren tot de initiatiefnemers van het ‘netwerk van zinzoekers’ met het christelijk geloof als uitgangspunt. Maar juist ook niet-gelovigen kunnen zich aansluiten.

Jolien in Deventer letterlijk de boer op voor versmaaltijden van haar bedrijf noPeanuts

Ze had al jaren haar zinnen gezet op een eigen koffietent in Deventer, maar de coronacrisis zette Jolien van Es uit Apeldoorn op een ander spoor. Sinds juli bezorgt zij onder de bedrijfsnaam noPeanuts gezonde maaltijden bij klanten in de gemeente Deventer en omgeving.

Voedselbank Deventer blij met (aard)appel en een ei

Dankzij een mooie actie van LTO Salland kunnen 260 armlastige huishoudens uit de gemeente Deventer en omgeving vrijdag bij Voedselbank Deventer een pakket afhalen dat eieren, aardappelen en appels bevat. Volgens Ruud Zondag, coördinator voedselveiligheid en Arbo bij de Voedselbank, is er normaal gesproken niet of nauwelijks aanbod van eieren en aardappelen.