Rapper Pjotr en schrijfster Ellen Deckwitz te gast in derde aflevering Mindset Deventer

Steeds meer jongeren kampen met somberheid en mentale uitdagingen, dit aantal neemt door de coronacrisis bij een aantal jongeren ernstig toe. Steeds meer relevante Nederlandse artiesten spreken zich uit over onzekerheden of psychische klachten, omdat het een lastig thema is om te bespreken. Onder leiding van Kunstcircuit Deventer bieden een aantal culturele organisaties, welzijnsinstelling en GGZ partijen uit Deventer hun krachten. Project Mindset zorgt ervoor dat jongeren met klachten zich herkennen in verhalen van anderen met als doel mentale klachten bespreekbaar maken.

Mindset

Mindset is een nieuw en vernieuwend Deventer jongerenplatform met talkshows en podcasts waarbinnen op regelmatige basis landelijke bekende artiesten en bekende jonge Deventenaren uitgenodigd worden die open spreken over hun psychische klachten, of onzekerheden die komen kijken bij opgroeien.

De artiesten vertellen over hun carrière, creatieve processen, maar ook over de twijfels, onzekerheden eventuele psychische klachten waar zij mee te kampen hebben of hadden. Door de klachten in een context te plaatsen en te laten zien hoe je iets negatiefs om kan zetten naar iets positiefs zorgt Mindset ervoor dat jongeren met klachten zich herkennen in de verhalen en erachter komen dat je hier open over mag en kan zijn.

Aflevering 3

In aflevering 3 van Mindset zijn niemand minder dan rapper Pjotr en schrijfster Ellen Deckwitz te gast. Pjotr heeft zijn muzikale roots bij het Burgerweeshuis liggen en groeide, ondergebracht bij het platenlabel van zijn vriend Snelle, uit tot een landelijk bekende en gewaardeerde rapper. In zijn teksten schrijft Pjotr over twijfels die komen kijken bij het opgroeien en de kracht die hij uit zijn geloof put.

Ellen Deckwitz is schrijfster en columnist en groeide op in Deventer. Ellen spreekt zich uit over de mentale gezondheid van jongeren en het gebrek van beleid op geestelijke gezondheid. Met haar gevatte analyses en sterke Kollums is zij een voorvechtster van verandering.

Onder leiding van presentator Manu van Kersbergen voeren Ellen en Pjotr aan de hand van prikkelende vragen en pittige stellingen een belangrijk gesprek.

Aflevering drie van Mindset gaat op zondag 6 juni in première via YouTube.

Samenwerking

Mindset is een samenwerking tussen Kunstcircuit Deventer, Raster, Burgerweeshuis, Bibliotheek Deventer, Etty Hillesum Lyceum, Youth for christ, Pactum jeugd- en opvoedhulp, Dimence – Impluz, Jongerenloket Deventer, Thubble en COC Deventer.

Meer informatie over Mindset vind je via InstagramFacebookYouTube en Spotify.