Feestelijke rit ANWB AutoMaatje Deventer

Om de start van ANWB AutoMaatje Deventer officieel te vieren, maakte burgemeester Ron König op 10 juni een feestelijke rit als vrijwillig chauffeur. Hij reed een mevrouw van 90 jaar, die minder mobiel is en hierdoor weinig buiten de deur kan komen. ANWB AutoMaatje Deventer geeft haar, en andere minder mobiele inwoners, de mogelijkheid er weer eens op uit te kunnen.

Met de versoepeling van de maatregelen wilde mevrouw dolgraag weer eens iets drinken op een terrasje. Zij is lang niet aan de overkant van de IJssel geweest. Maar nu is dat zo geregeld. De bestemming: het IJsselhotel, haar favoriete plekje om wat te drinken en te eten. Daar eindigde de feestelijke rit met een kop koffie en taart en was de officiële start van ANWB AutoMaatje Deventer.

Burgemeester Ron König: "Als burgemeester ben ik enorm enthousiast over dit initiatief, waarbij mensen naar elkaar omkijken, elkaar verder helpen. En verder bréngen in dit geval, en ook weer halen. Het past bij hoe we in Deventer in elkaar zitten: we hebben oog voor elkaar, en oor voor elkaar, en soms zijn we elkaars praatpaal. Deventer Doet dit voor elkaar!"

Algemene informatie ANWB AutoMaatje

ANWB Automaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. ANWB AutoMaatje is een samenwerking tussen de ANWB, Deventer Doet, gemeente Deventer en Werkgroep Meerijden / Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen (VHD)

Meer info over ANWB AutoMaatje Deventer: www.deventerdoet.nl/AutoMaatje.