Lokale verhalen

Hieronder vindt u een overzicht van alle lokale verhalen die zijn verschenen.

Daarnaast kunt u een overzicht bekijken met een aantal mooie lokale initiatieven.

Veel Lettelenaren fleurden dit jaar op door zonnebloemactie van vrijwilligersknooppunt

Zonnebloemactie Lettele

Vraag een willekeurig inwoner van Lettele naar het mooiste lokale initiatief dit jaar en de kans is groot dat als antwoord ‘de zonnebloemactie’ klinkt. Maria Aarnink was hier zeer nauw bij betrokken en kijkt er met een heel goed gevoel op terug.

Hartverwarmende Deventer kerstfilm gaat op kerstavond in première bij DRTV

Deventer viert kerst

‘Kerst in Lockdown. Er is niets te beleven. Hoezo Niets (…). Deventer viert toch Kerst binnenkort… Dit is de opbeurende boodschap in de trailer van de film ‘Deventer Viert Toch Kerst’, die sinds vorige week op YouTube staat. De volledige kerstfilm is donderdagavond voor het eerst te zien bij DRTV en wordt tijdens de feestdagen herhaald.

Jongeren verdienen meer waardering voor gedrag, hun wereld is door corona heel klein geworden’

Hoe doorstaan Deventer jongeren de coronacrisis en nemen zij de regels serieus? Jongerencoach Anouk Rösken en jongerenwerker Fabian Schrijver van Raster Groep laten hier graag hun professionele licht over schijnen. Zij vinden dat jongeren veel veerkracht tonen en absoluut niet massaal de regels negeren.

Boa veel meer dan bonnenschrijver: ‘We zijn er voor iedereen’

Je zou in deze uitputtende coronacrisis maar toezicht moeten houden op de naleving van regels, terwijl Jan en alleman zijn ongezouten mening over jouw beroepsgroep de wereld in slingert. Het werk van een boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) is er sinds de uitbraak van COVID-19 zeker niet eenvoudiger op geworden. Boa Floor beaamt dit, maar gaat hier tijdens haar rondes door Deventer niet onder gebukt.

AutoMaatje en telefooncirkels tegen eenzaamheid in Deventer

Je moet naar de kapper, apotheek, ziekenhuis of zit om boodschappen verlegen, maar je bent niet mobiel en hebt geen vervoer. Voor inwoners van de gemeente Deventer die in dit schuitje zitten, komt er in 2021 een oplossing in de vorm van AutoMaatje.

Netwerk Zin In Deventer nóg belangrijker in coronatijd

Als er in coronatijd iets is waar mensen behoefte aan hebben dan is dat verbinding. In de ‘open community’ Zin In Deventer staat het zoeken naar verbinding - en zingeving - centraal. Fernand en Annelies Toebes behoren tot de initiatiefnemers van het ‘netwerk van zinzoekers’ met het christelijk geloof als uitgangspunt. Maar juist ook niet-gelovigen kunnen zich aansluiten.

Jolien in Deventer letterlijk de boer op voor versmaaltijden van haar bedrijf noPeanuts

Ze had al jaren haar zinnen gezet op een eigen koffietent in Deventer, maar de coronacrisis zette Jolien van Es uit Apeldoorn op een ander spoor. Sinds juli bezorgt zij onder de bedrijfsnaam noPeanuts gezonde maaltijden bij klanten in de gemeente Deventer en omgeving.

Oudere berichten

Overzicht van oudere nieuwsberichten
Titel van het nieuwsbericht Publicatiedatum
Voedselbank Deventer blij met (aard)appel en een ei 27 oktober 2020 om 09:49