Corona Initiatief Fonds van start gegaan

Het Corona Initiatief Fonds is van start gegaan. Een speciaal fonds voor plannen en activiteiten die bijdragen aan de gastvrijheid, aantrekkelijkheid of veerkracht van stad, dorp of buitengebied. Met een totaalbedrag van 2 ton kunnen ondernemers, verenigingen en andere organisaties een plan of activiteit indienen bij de gemeente.

De gemeente wil een brede economische impuls geven door te investeren in positieve ideeën. Met dit fonds wordt extra omzet voor en door ondernemers gestimuleerd. Uiteraard passend binnen de geldende coronamaatregelen.

Wethouder Economie Thomas Walder: “Het college kiest voor maatregelen om de gehele Deventer economie te stimuleren, om ervoor te zorgen dat ondernemers zo snel mogelijk kunnen werken aan herstel.”

Steun in de rug

Het Corona Initiatief Fonds is een steun in de rug voor initiatieven van ondernemers en organisaties die hard zijn getroffen door de coronacrisis. Het fonds is ook bedoeld om inwoners en bezoekers van Deventer te laten genieten van activiteiten en projecten die de gastvrijheid en de aantrekkelijkheid van de gemeente Deventer verbeteren.

1e ronde

Aanvragen voor de 1e ronde kunnen tot en met 25 oktober worden ingediend. De plannen worden zo snel mogelijk beoordeeld. Als er nog budget over blijft, wordt een 2e ronde opengesteld. De activiteiten en projecten vinden plaats in de periode oktober tot en met eind maart 2021.

Plan indienen

Wilt u een initiatief indienen? U vindt alle informatie en voorwaarden op www.deventer.nl/coronafonds.