Deventer bruist van de positieve ideeën

Van het promoten van mountainbikeroutes in het buitengebied tot fraaie sfeerverlichting in diverse winkelcentra in de stad en de dorpen. Er werden 56 positieve ideeën ingestuurd door ondernemers, verenigingen en andere organisaties. Allemaal dienden ze een plan in voor een bijdrage uit het Corona Initiatief Fonds. Het college heeft besloten 20 aanvragen toe te kennen.

In het fonds zit een totaalbedrag van 2 ton. Bedoeld voor plannen en activiteiten die bijdragen aan de gastvrijheid, aantrekkelijkheid of veerkracht van stad, dorp of buitengebied. Naast de gemeentelijke bijdrage in de kosten nemenveel initiatiefnemers ook zelf een deel van de kosten voor hun rekening.

Mooie mix

Wethouder Thomas Walder: “We hebben 56 ideeën binnengekregen. Het was een pittige klus om keuzes te maken. Ik heb stuk voor stuk mooie en creatieve ideeën voorbij zien komen. We zijn uitgekomen op een mooie mix aan activiteiten en projecten, verspreid over de hele gemeente. Deventer bruist van de positieve ideeën!”

Van kerstsfeer tot Virtual Reality

De binnenstad en veel andere plekken in de gemeente krijgen een sfeervolle make-over. De Lebuinuskerk wordt de huiskamer van Deventer in kersttijd. Virtual Reality in Bathmen, akoestische muziek op de Brink, voorstellingen voor jong en oud. Mountainbikearrangementen, bezoek aan de preview van museum Eicas voor mensen met een kleine portemonnee en nog veel meer. Zomaar een greep uit de initiatieven die kunnen rekenen op een bijdrage uit het Corona Initiatief Fonds.

Gratis bezorgen

Joost Arends, eigenaar van Fietskoerier Deventer: “Met de bijdrage uit het coronafonds kunnen wij gratis gaan bezorgen in heel Deventer. Dit is voordelig voor de ondernemers in Deventer die moeten opboksen tegen grote onlineplatforms die geen bezorgkosten in rekening brengen. Kijk voor het aanbod op www.bezorgenindeventer.nl en steun de lokale economie!”

Leuke acties

Ondernemers uit Diepenveen hebben een gezamenlijk plan voor het dorp ingediend. Maarten Stadhouders, bestuurslid Ondernemersvereniging Diepenveen: “We zijn erg blij met de bijdrage van de gemeente. Hiermee kunnen we in deze lastige tijd de bezoekers van onze winkels toch nog sfeervolle feestdagen en leuke acties aanbieden.”

Creativiteit en ondernemerschap

Thomas Walder: “Het blijkt maar weer dat er ongelooflijk veel creativiteit en ondernemerschap in Deventer zit. Mooi hoe ondernemers samenwerken en elkaar door deze lastige periode helpen. Ik hoop niet dat strengere coronamaatregelen roet in het eten gooien. Veiligheid en gezondheid staan immers voorop. Als dat gebeurt, treden we in overleg met de initiatiefnemers.”

Coronafonds

Met de bijdragen aan de initiatieven en activiteiten is het coronafonds nu leeg. Meer informatie over alle initiatieven en het fonds op www.deventer.nl/coronafonds. Binnenkort zijn daar ook verhalen te lezen over de verschillende activiteiten en initiatieven.