Videoboodschap burgemeester König

Een videoboodschap aan alle Deventenaren van burgemeester Ron König:

Burgemeester Ron König blikt terug op 2020, het jaar waarin alles anders was dan anders. En hij blikt vooruit op het nieuwe jaar. “We zijn niet alleen, dat is een geruststellende en hoopvolle gedachte. De uitdagingen van 2021 gaan we samen aan. Een goede jaarwisseling, en een heel gelukkig en gezond 2021.”

Bekijk het filmpje van de burgemeester van 28 december 2020 (2 minuten, 32 seconden).

Naar een YouTube filmpje

Gemiddeld kwamen er deze week in Deventer elke dag ruim 50 nieuwe coronabesmettingen bij. Burgemeester Ron König: “Dat is echt veel te veel, dat baart mij zorgen. De meeste besmettingen vinden plaats bij mensen thuis. Het is van het grootste belang om de maatregelen goed na te blijven leven.”

Bekijk het filmpje van de burgemeester van 11 december 2020 (1 minuut, 50 seconden).

Naar een YouTube filmpje

“We zitten samen in deze onwerkelijke situatie en niemand weet voor hoe lang nog. Dat maakt wachten op betere tijden lastig. En toch is het ook wel simpel: hoe beter wij ons aan de maatregelen houden, des te sneller kunnen we deze periode achter ons laten.”

Bekijk het filmpje van de burgemeester van 6 november 2020 (2 minuten, 17 seconden).

Naar een YouTube filmpje

Het aantal besmettingen in Deventer loopt op. Burgemeester Ron König maakt zich zorgen en roept inwoners op om de maatregelen goed na te leven. “Want dat ons gedrag kan helpen, dat hebben de inwoners van Bathmen laten zien.”

Bekijk het filmpje van de burgemeester van 23 oktober 2020 (3 minuten, 34 seconden).

Naar een YouTube filmpje

De herdenkingen en vieringen van 75 jaar vrijheid gaan als gevolg van corona niet door. Burgemeester Ron König roept inwoners op om toch samen stil te staan bij dit moment. “Het is te belangrijk om zomaar voorbij te laten gaan.”

Bekijk het filmpje van de burgemeester van 7 april 2020 (3 minuten, 14 seconden).

Naar een YouTube filmpje

Deventer heeft door corona een ander ritme gekregen. Dat zorgt ook thuis voor een nieuwe situatie die soms tot spanningen leidt. Burgemeester Ron König roept op om extra naar elkaar om te zien in deze tijd.

Bekijk het filmpje van de burgemeester van 30 maart 2020 (3 minuten, 56 seconden).

Naar een YouTube filmpje

Burgemeester Ron König benadrukt hoe belangrijk de maatregelen tegen het verspreiden van corona zijn en roept vooral jongeren op om zich er aan te houden. Daarnaast staat hij stil bij de zware taak van medewerkers in de zorg. “Van hen wordt nu meer gevraagd dan ooit. Ik heb veel bewondering voor de professionaliteit en de inzet van de mensen die in het hart van de strijd tegen corona staan.”

Bekijk het filmpje van de burgemeester van 24 maart 2020 (3 minuten, 53 seconden).

Naar een YouTube filmpje

“Deze crisis maakt duidelijk wat er echt toe doet. Het gaat in de allereerste plaats om de gezondheid van ieder van ons. We kunnen dit virus alleen stoppen als iedereen, jong en oud, zelf verantwoordelijkheid neemt. En hoe ingrijpend en vervelend de maatregelen ook zijn: ze zijn noodzakelijk.”

Bekijk het filmpje van de burgemeester van 17 maart 2020 (2 minuten, 43 seconden).

Naar een YouTube filmpje