Videoboodschap Burgemeester König

Burgemeester Ron König roept alle inwoners van Deventer op de richtlijnen van het RIVM te volgen.

Het aantal besmettingen in Deventer loopt op. Burgemeester Ron König maakt zich zorgen en roept inwoners op om de maatregelen goed na te leven. “Want dat ons gedrag kan helpen, dat hebben de inwoners van Bathmen laten zien.”

Bekijk het filmpje van de burgemeester van 23 oktober 2020 (3 minuten, 34 seconden).

Naar een YouTube filmpje

 

 

De herdenkingen en vieringen van 75 jaar vrijheid gaan als gevolg van corona niet door. Burgemeester Ron König roept inwoners op om toch samen stil te staan bij dit moment. “Het is te belangrijk om zomaar voorbij te laten gaan.”

Bekijk het filmpje van de burgemeester van 7 april 2020 (3 minuten, 14 seconden).

Naar een YouTube filmpje

Deventer heeft door corona een ander ritme gekregen. Dat zorgt ook thuis voor een nieuwe situatie die soms tot spanningen leidt. Burgemeester Ron König roept op om extra naar elkaar om te zien in deze tijd.

Bekijk het filmpje van de burgemeester van 30 maart 2020 (3 minuten, 56 seconden).

Naar een YouTube filmpje

Burgemeester Ron König benadrukt hoe belangrijk de maatregelen tegen het verspreiden van corona zijn en roept vooral jongeren op om zich er aan te houden. Daarnaast staat hij stil bij de zware taak van medewerkers in de zorg. “Van hen wordt nu meer gevraagd dan ooit. Ik heb veel bewondering voor de professionaliteit en de inzet van de mensen die in het hart van de strijd tegen corona staan.”

Bekijk het filmpje van de burgemeester van 24 maart 2020 (3 minuten, 53 seconden).

Naar een YouTube filmpje

“Deze crisis maakt duidelijk wat er echt toe doet. Het gaat in de allereerste plaats om de gezondheid van ieder van ons. We kunnen dit virus alleen stoppen als iedereen, jong en oud, zelf verantwoordelijkheid neemt. En hoe ingrijpend en vervelend de maatregelen ook zijn: ze zijn noodzakelijk.”

Bekijk het filmpje van de burgemeester van 17 maart 2020 (2 minuten, 43 seconden).

Naar een YouTube filmpje