Voorschot voor ondernemers met financiële problemen

Zelfstandig ondernemers die acute financiële problemen hebben, kunnen een voorschot aanvragen. Hiermee wil de gemeente ondernemers helpen die anders in de problemen komen, zolang de landelijke regeling er nog niet is.

“We wachten niet op de landelijke regeling, omdat er dan veel grotere problemen ontstaan”, legt wethouder Inkomen Rob de Geest uit. “We gaan ondernemers met financiële problemen door de coronamaatregelen nu helpen. Vanaf vandaag (24 maart 2020) kunnen zij daarom een voorschot aanvragen, waarmee ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien.”

Regeling

Ondernemers, die zich hebben gemeld bij het Ondernemershuis of het Gemeentelijk Regionaal Ondernemers Steunpunt (GROS), zijn benaderd over het voorschot. Voor meer informatie over de regeling kunnen zij de website ondernemersdeventercorona.nl in de gaten houden. Hierop wordt ook de speciale nieuwsbrief voor ondernemers geplaatst.

Meer informatie

Heeft u direct financiële hulp nodig voor uw levensonderhoud? Dan kunt u een voorschot aanvragen. Kijk voor meer informatie over een voorschot op deventer.nl/ondernemen. Uitgebreide informatie over het pakket maatregelen van de Rijksoverheid kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.