Kinderen mogen voorzichtig weer meer buiten gaan sporten

Vanaf volgende week dinsdag mogen kinderen voorzichtig weer meer buiten gaan sporten. Dat is leuk én gezond. De gemeente onderzoekt met verenigingen hoe de kunstgrasvelden zo goed mogelijk benut kunnen worden door alle clubs.

De gemeente heeft het onderhoud van grassportvelden vervroegd omdat ze toch niet werden gebruikt als gevolg van de corona-maatregelen. Zo wil de gemeente voorkomen dat de velden tijdens de zomerperiode voor onderhoud gesloten moeten worden of niet tijdig gereed zijn voor na zomer. De velden zijn recent ingezaaid en kunnen daarom nu niet bespeeld worden.

Wethouder Rob de Geest: “Ik vind het heel fijn dat kinderen weer voorzichtig mogen sporten. Dat is leuk én gezond. Met het Deventer sportbedrijf en verenigingen zoeken we naar de mogelijkheden. Volgende week geven we daar duidelijkheid over.”