Meer ruimte voor voetgangers in Deventer binnenstad

Nu de coronamaatregelen langzaam worden versoepeld, wordt het drukker in de binnenstad. Om verspreiding van het virus tegen te gaan, is het belangrijk dat bezoekers zoveel mogelijk op rustige momenten komen en 1,5 meter afstand bewaren.

Tijdelijk wordt het voetgangersgebied vergroot en komt er in bepaalde straten éénrichtingsverkeer. De fiets parkeer je als bezoeker aan de rand van de binnenstad.

Wethouder Frits Rorink: “Veel mensen zullen het fijn vinden om de binnenstad weer te bezoeken. We zorgen er samen met alle partijen in de binnenstad voor dat het gezellig is en veilig blijft. Daarom nemen we als gemeente verkeersmaatregelen die bezoekers helpen om voldoende afstand te houden.”

Tijdelijke regels in de binnenstad van Deventer

Om ervoor te zorgen dat iedereen 1,5 meter afstand kan bewaren, voeren we de volgende maatregelen in:

  • De Brink wordt een voetgangersgebied. Je mag hier dus niet fietsen en geen fiets parkeren. Op de kop van de Brink komt een voetgangersrotonde.
  • De Grote Poot, Kleine Overstraat, Assenstraat en Vleeshouwerstraat worden voetgangersgebied. Hier mag je niet fietsen.
  • Voor de Spijkerboorsteeg, Proosdijpassage en Pontsteeg geldt eenrichtingsverkeer voor voetgangers.
  • Het Pad Walstraat, Sandrasteeg en Duivengang worden afgesloten voor bezoekers en zijn alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.
  • In de Smidsgang wordt een scheidingshekwerk geplaatst in het midden van de straat.
  • Op de Zandpoort komen extra fietsenrekken.

Bekijk de looproutes op de kaart (pdf, 500 KB)

Informatie over de tijdelijke regels in de binnenstad

De gemeente en andere partijen in de binnenstad zullen bezoekers zo goed mogelijk informeren. Er worden bijvoorbeeld gastheren en -vrouwen ingezet om bezoekers te begeleiden. Zo hopen we dat bezoekers de tijdelijke maatregelen snel kennen en de invoering soepel verloopt.

Snel aanpassen

We gaan volgen hoe de maatregelen werken en of ze voldoende zijn. Zo nodig kunnen aanpassingen worden gedaan. De maatregelen en wijzigingen worden bekendgemaakt op de website www.coronavirus.deventer.nl.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.