Landelijk nummer voor afspraak test coronavirus

Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus getest worden.

Heeft u klachten die misschien duiden op corona? Bel dan met het nummer 0800 - 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en 7 dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur.

Tijdens het telefonische intakegesprek worden vragen gesteld over uw klachten. Ook zal gevraagd worden om uw BSN-nummer. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag. Het kan zijn dat dit in de opstartfase iets langer duurt.

Wat gebeurt er nĂ¡ de coronatest?

Binnen 48 uur krijgt u de uitslag van de test. Blijkt dat u besmet bent met corona? Dan start de GGD een bron- en contactonderzoek. Het is de bedoeling dat u vanaf dat moment thuis in isolatie blijft. Hebt u huisgenoten? Dan wordt ook hen gevraagd om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.