Gemeente intensiveert toezicht coronaregels

Toezichthouders van de gemeente gaan intensiever toezicht houden op de naleving van de coronaregels. Dit is noodzakelijk, nu het aantal besmettingen weer fors toeneemt. Deventer volgt daarmee de lijn van de Veiligheidsregio IJsselland.

In de horeca worden de regels steeds minder goed volgehouden, waardoor het aantal besmettingen te snel toeneemt. Locoburgemeester Frits Rorink gaat met voorzitter Koninklijke Horeca Deventer Bart Voortman in gesprek met horecaondernemers.

Landelijk is ook het beeld dat het naleven van de regels en het opvolgen van aanwijzingen steeds minder goed gaat. Daarom is het nodig om het toezicht te intensiveren. Wie zich na een waarschuwing dan toch nog niet aan de regels houdt wordt bekeurd.

Toezicht helpt

Horecaondernemers treffen maatregelen maar geven het signaal af soms moeite te hebben om hun bezoekers zich aan de regels te laten houden. Toezichthouders gaan de ondernemers daar desgevraagd bij helpen.

Samen boetes voorkomen

Locoburgemeester Frits Rorink: "De meeste horecaondernemers zien actief toe op naleving van de regels. Logisch, ze willen niet het risico lopen dat de versoepelingen weer worden teruggedraaid en ze weer dicht moeten. Enkele ondernemers hebben er ook zichtbaar moeite mee de regels te handhaven, daar zien we teveel mensen te dicht op elkaar. Ik zit echt niet te wachten op het uitdelen van boetes, laten we dat nou samen zien te voorkomen. Ik ga de stad in om dit met horecaondernemers te bespreken."

Samen op bezoek

Voorzitter Bart Voortman van Koninklijke Horeca Deventer: “Ik herken dat beeld. Ondernemers zijn echt van goede wil en doen hun stinkende best om het goed te doen. Ik ga dan ook graag met Frits Rorink bij ze op bezoek.”

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op TwitterFacebook en Instagram.