Aanscherping coronamaatregelen per 19 augustus

De laatste weken is het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnamen verder toegenomen. Daarom heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd.

De nieuwe maatregelen in het kort:

  1. Ontvang maximaal 6 personen in huis of in de tuin, exclusief kinderen tot en met 12 jaar en het eigen huishouden.
  2. Blijf zo veel mogelijk thuis werken.
  3. De thuisquarantaine wordt teruggebracht van 14 naar 10 dagen.

Lees de informatie van 18 augustus in eenvoudige taal.

Maximaal 6 gasten thuis

Gebleken is dat de meeste mensen thuis, in de privésfeer, besmet raken. Bij familiebijeenkomsten, verjaardagsfeestjes, buurtborrels en in vriendengroepen. Daarom geldt het dringende advies om het aantal mensen dat u ontvangt te beperken tot maximaal 6 gasten. Kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend. Check of iedereen klachtenvrij is. En houd 1,5 meter afstand.

Wilt u toch een groot feest houden? Ga dan bijvoorbeeld naar een horecazaal, waar meer ruimte is en iedereen een vaste zitplaats heeft.

Thuiswerken

Van alle coronamaatregelen is het advies zoveel mogelijk thuis te werken 1 van de meeste effectieve gebleken. Daar zat geen einddatum aan en het advies blijft: werk thuis als dat kan.

10 dagen thuisquarantaine

Bent u op vakantie geweest naar een gebied waar het reisadvies op code oranje staat vanwege corona? Of bent u in contact geweest met iemand die positief is getest? Ga dan 10 dagen thuis in quarantaine.

Klachten? Blijf thuis en laat u testen!

Verder blijft gelden dat iedereen thuis blijft bij klachten en zich laat testen. Dat geldt ook voor kinderen. Zo kan het allergrootste deel van de besmettingen worden voorkomen.

Meld u aan voor een test via telefoonnummer 0800 - 1202 of online, op de website van de Rijksoverheid.

Doe mee aan de test van de CoronaMelder

Helpt u mee corona onder controle te houden en woont of werkt u in de regio IJsselland? Doe dan mee aan de praktijktest van de CoronaMelder app. Lees meer over deze app en de test. Heb je vragen over de app? Bel 0800 - 1280.