Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Updates

7 augustus

Aanvullende coronamaatregelen augustus 2020

Op donderdag 6 augustus hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge extra regels aangekondigd om het coronavirus onder controle te houden. Lees meer.

23 juli

Gemeente intensiveert toezicht coronaregels

Toezichthouders van de gemeente gaan intensiever toezicht houden op de naleving van de coronaregels. Dit is noodzakelijk, nu het aantal besmettingen weer fors toeneemt. Deventer volgt daarmee de lijn van de Veiligheidsregio IJsselland. Lees meer.

21 juli

Compensatieregeling amateursportverenigingen

De Minister voor Medische Zorg heeft een nieuwe regeling ingevoerd voor amateursportorganisaties die schade hebben geleden door de coronamaatregelen. Dit is de TASO-regeling. Lees meer.

10 juli

Overijsselse Aanpak coronacrisis

Op allerlei plekken in onze provincie spelen organisaties, verenigingen en ondernemers in op de anderhalvemetersamenleving. De provincie Overijssel ondersteunt dit met twee regelingen vanuit de Overijsselse Aanpak. Lees meer.

8 juli

Klachten? Doe een coronatest

U heeft geen doorverwijzing van de huisarts nodig voor een coronatest. Maak meteen een afspraak via 0800-1202. Lees meer.

2 juli

Nieuwe noodverordening per 1 juli

Op woensdag 1 juli 2020 is de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking getreden. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige, van 15 juni, te vervallen. Lees meer.

19 juni

Stadsgenoten: samen in de binnenstad

Het is weer drukker in Deventer! Sinds 1 juni is de horeca weer open. Om de stad veilig en gastvrij te houden, gelden er vanaf 1 juni extra maatregelen voor voetgangers, fietsers én ondernemers. We legden stadsgenoten een aantal dilemma’s en vragen voor. Lees meer.

15 juni

Nieuwe noodverordening per 15 juni 2020

Op maandag 15 juni 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen. Lees meer.

15 juni

Brandveilig gebruik gebouwen in de 1,5 meter-samenleving

De 1,5 meter samenleving verandert de manier waarop we gebouwen gebruiken. Hou bij de herinrichting ook rekening met de brandveiligheid, zodat u in geval van nood niet voor verrassingen komt te staan. Lees meer.

15 juni

Openingstijden stadhuis

Per 15 juni is het stadhuis weer geopend zoals voorheen. Van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur. U kunt alleen op afspraak terecht. Lees meer.

5 juni

Toch 30 personen per ruimte in de horeca

In eet- en drinkgelegenheden met duidelijk afzonderlijke en zelfstandige ruimtes, worden vanaf nu per ruimte 30 personen toegestaan. Uiteraard op een verantwoorde manier, volgens het protocol. Lees meer.

5 juni

Dwars door Deventer

Wat doet de coronatijd met de inwoners van Deventer? In deze 5e aflevering  blikken schrijver Özcan Akyol en burgemeester Ron König  terug én vooruit met Geke Pinkert van camping De Hoge Moât in Bathmen en Anne Marie van Oldeniel van de Spil in Lettele. Lees meer.

2 juni

Landelijk nummer voor afspraak test coronavirus

Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus getest worden. Lees meer.

30 mei

Nieuwe noodverordening per 1 juni

De Veiligheidsregio IJsselland heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze noodverordening is onder meer geregeld hoe de horeca weer open kan. Lees meer.

26 mei

Grotere terrassen en markt samen op de Brink

Alle samenwerkende partijen hebben een model gevonden waarbij de markt en de horeca gelijktijdig op de Brink de ruimte hebben. De markt wordt opgesteld als een lang lint over de Brink, vanaf de Zandpoort tot aan de kop van de Brink. Terrassen kunnen tijdelijk met gemiddeld 30% uitbreiden. Gezondheid en veiligheid staan hierbij voorop. Lees meer

26 mei

Meer ruimte voor voetgangers in Deventer binnenstad

Nu de coronamaatregelen langzaam worden versoepeld, wordt het drukker in de binnenstad. Om verspreiding van het virus tegen te gaan, is het belangrijk dat bezoekers zoveel mogelijk op rustige momenten komen en 1,5 meter afstand bewaren. Lees meer

22 mei

Dwars door Deventer

In de 4e aflevering bespreken zij hoe corona de zorg in Deventer veranderde. Ook blikken ze vooruit, op de verruimde maatregelen en de voorzichtige terugkeer van bezoekers in verpleeghuizen. Lees meer

20 mei

Coronamaatregelen stap voor stap

Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen. Lees meer

18 mei

Online afspraak maken weer mogelijk

Als een bezoek aan het stadhuis op korte termijn dringend noodzakelijk is, dan kunt u daarvoor uitsluitend op afspraak terecht tussen 08.00 en 13.00 uur. U kunt online een afspraak maken of via telefoonnummer 14 0570.

15 mei

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

Op maandag 11 mei 2020 is de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking getreden. Lees meer.

14 mei

Zwembaden De Scheg en Borgelerbad stapsgewijs weer open

Door de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen ook de zwembaden stap voor stap weer open. Lees meer.

14 mei

Dwars door Deventer

In de 3e aflevering bespreken schrijver Özcan Akyol en burgemeester Ron König wat de verruiming van de maatregelen betekent voor Deventer. Ook blikken ze vooruit de op de heropening van de terrassen, met  Deventer horecamannen Pietro Talamini en Paul Klösters. Lees meer.

8 mei

Deventer binnenstad bereidt zich voor op ‘hernieuwd weerzien’

Het kabinet heeft op 6 mei besloten de coronamaatregelen gefaseerd af te bouwen. Dat is goed nieuws voor ondernemers en bezoekers van de binnenstad. Lees meer.

7 mei

Sporten ook voor volwassenen weer mogelijk

Sporten voor volwassen is vanaf 11 mei weer mogelijk. Uiteraard met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften. Lees meer.

7 mei

Aanpassing coronamaatregelen per 11 mei

Vanaf 11 mei geven we elkaar stap voor stap meer ruimte. Dit kan alleen als iedereen zich aan de maatregelen tegen het coronavirus blijft houden. Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand. Lees meer.

1 mei

“Samen vullen we de anderhalvemetersamenleving in”

Mét de samenleving uitzoeken hoe we de anderhalvemetersamenleving op een veilige manier vorm kunnen geven: dat is het speerpunt van de burgemeesters. Lees meer.

1 mei

Nieuwe Noodverordening vastgesteld

Op Woensdag 29 april is een nieuwe noodverordening vastgesteld. Lees meer.

30 april

Impact coronacrisis op inwoners regio IJsselland

GGD IJsselland heeft onderzocht wat de impact is van het coronavirus op het leven van de inwoners van de regio IJsselland. Lees meer.

30 april

Dwars door Deventer

In aflevering 2 van Dwars door Deventer bespreken schrijver Özcan Akyol en burgemeester Ron König de gevolgen van de coronacrisis met Alex Kroes, grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles. Lees meer.

29 april

Jongeren kunnen weer sporten

Met ingang van 29 april 2020 mogen jongeren weer onder begeleiding trainen bij sportclubs. Voor 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij daarbij minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat niet. Sportaanbieders kunnen zich met hun plan melden bij de gemeente. Lees meer.

24 april

Burgemeester: ‘Terrassen pas open als het veilig kan’

De terrassen in Deventer gaan pas open als dat veilig kan, in lijn met de landelijke richtlijnen. Lees meer

24 april

Campereigenaren en andere kampeerders mogen portable chemisch toilet lozen

Vanaf 24 april mogen chemische toiletten weer geloosd worden op campings en vakantieparken. Lees meer

24 april

Kinderen mogen voorzichtig weer meer buiten gaan sporten

Vanaf volgende week dinsdag mogen kinderen voorzichtig weer meer buiten gaan sporten. Dat is leuk én gezond. De gemeente onderzoekt met verenigingen hoe de kunstgrasvelden zo goed mogelijk benut kunnen worden door alle clubs. Lees meer.

23 april

Dwars door Deventer

Wat doet de coronatijd met de inwoners van Deventer? Schrijver Özcan Akyol en burgemeester Ron König spreken mensen Dwars door Deventer om het antwoord te vinden op die vraag. Lees meer.

22 april

Coronamaatregelen verlengd

De maatregelen in de aanpak van het coronavirus worden tot en met 19 mei verlengd. Wel komt er voorzichtig ruimte voor kinderen en jongeren. Lees meer.

21 april

Zaterdagmarkt weer open tot 17.00 uur

Afgelopen weken duurde de zaterdagmarkt tot 16.00 uur. Vanaf zaterdag 25 april gaat de markt weer terug naar de originele sluitingstijd van 17.00 uur. Lees meer.

15 april

Lintjesregen, Oranjereceptie en Veteranendag afgelast

Als gevolg van de landelijke maatregelen tegen het coronavirus zijn de Lintjesregen op 24 april, de Oranjereceptie op 27 april en de Veteranendag op 5 mei afgelast. Lees meer.

14 april

Wijziging ophalen oud papier

In sommige wijken en dorpen in Deventer wordt het oud papier opgehaald door (sport)verenigingen en scholen. De Branchevereniging oud papier adviseert om, vanwege het coronavirus, het oud papier nu niet te laten ophalen door (sport)verenigingen en scholen. Als gemeente volgen wij dit advies op. Lees meer.

10 april

Wethouder Thomas Walder: Steun de lokale ondernemers

Eten bestellen of een cadeautje kopen kan eenvoudig van achter je computer. In veel gevallen kan dat ook bij je favoriete Deventer winkel! Wethouder Thomas Walder roept op om lokale ondernemers te steunen tijdens deze coronacrisis. Bekijk het filmpje.

9 april

Uitstel van betaling periodieke gemeentelijke lasten

De gemeente staat ook in deze voor iedereen lastige tijd achter de sportverenigingen, instellingen en bedrijven. Om lucht te bieden, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om uitstel van huur- en andere betalingen te verlenen tot 31 augustus 2020. Lees meer

7 april

Vlag uit op lokale bevrijdingsdag

De herdenkingen en vieringen van 75 jaar vrijheid gaan als gevolg van corona niet door. Burgemeester Ron König roept inwoners op om toch samen stil te staan bij dit moment. “Het is te belangrijk om zomaar voorbij te laten gaan.” Bekijk het filmpje.

7 april

Overlijden gemeenteraadslid Peter Onvlee

Met verslagenheid hebben we kennisgenomen van het overlijden van Peter Onvlee, raadslid en fractievoorzitter van Gemeentebelang. Lees meer.

3 april

Coronacampagne #voorwiedoejijhet maakt jongeren bewust

De gemeente maakt zich zorgen over het welzijn van jongeren, in relatie tot het naleven van de maatregelen rondom corona. Samen met Raster Groep en de Rocketboys maakten we een video om jongeren nog bewuster te maken. Lees meer.

3 april

Help verspreiding coronavirus te voorkomen

De gemeente plaatst op enkele veel bezochte locaties borden met een aantal gedragsregels. Op deze locaties, maar ook elders wordt regelmatig gecontroleerd. Iedereen die zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete van € 390. Ook krijgt u een aantekening op uw strafblad gedurende 5 jaar. Lees meer.

1 april

Markt blijft open maar sluit eerder

De Deventer markten blijven voorlopig gewoon open. Wel sluit de zaterdagmarkt 1 uur eerder, om 16.00 uur in plaats van om 17.00 uur. Lees meer.

31 maart

Coronamaatregelen verlengd

Het kabinet heeft besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april 2020.

30 maart

Burgemeester König: ‘Onwerkelijke situatie in Deventer’

Deventer heeft door corona een ander ritme gekregen. Dat zorgt ook thuis voor een nieuwe situatie die soms tot spanningen leidt. Burgemeester Ron König roept op om extra naar elkaar om te zien in deze tijd. Bekijk het filmpje.

27 maart

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

Het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de veiligheidsregio in IJsselland is op 27 maart bijeengekomen om de noodverordening, die door de Rijksoverheid is aangekondigd, vast te stellen voor de regio IJsselland. Met het vaststellen van de nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen. Lees meer.

24 maart

Voorschot voor ondernemers met financiële problemen

Zelfstandig ondernemers die acute financiële problemen hebben, kunnen een voorschot aanvragen. Hiermee wil de gemeente ondernemers helpen die anders in de problemen komen, zolang de landelijke regeling er nog niet is. Lees meer.

24 maart

Burgemeester benadrukt: Neem de regels in acht

Burgemeester Ron König benadrukt hoe belangrijk de maatregelen tegen het verspreiden van corona zijn en roept vooral jongeren op om zich er aan te houden. Daarnaast staat hij stil bij de zware taak van medewerkers in de zorg. Bekijk het filmpje.

24 maart

Aangescherpte maatregelen

Er zijn aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Het kabinet maakte deze bekend op maandag 23 maart 2020. U vindt de huidige maatregelen bij de veelgestelde vragen.

23 maart

Coronamaatregelen in verschillende talen

De informatie over de coronamaatregelen is beschikbaar in verschillende talen. Lees meer.

20 maart

Geen online afspraken meer

U kunt alleen nog in zeer dringende gevallen terecht bij Gemeente Deventer. Dit kan alleen na telefonische afspraak. Bel hiervoor naar 14 0570. Lees meer.

19 maart

Paaskermis 2020 afgelast vanwege coronavirus

De Paaskermis Deventer, die gepland stond van 10 tot en met 19 april, is afgelast vanwege het coronavirus. Lees meer.

17 maart

Burgemeester König: ‘Pas goed op uzelf’

Burgemeester Ron König roept alle inwoners van Deventer op om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Bekijk het filmpje.

17 maart

Uitstel van betaling voor Gemeentelijke heffingen voor ondernemers

De maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus in te dammen, kunnen grote gevolgen hebben voor ondernemers, ook in Deventer. Veel kleinere ondernemers hebben de gemeente gevraagd om uitstel van betaling van de gemeentelijke heffingen. Het college van burgemeester en wethouders wil graag tegemoet komen aan die ondernemers. Lees meer.

17 maart

Noodverordening

Op dinsdag 17 maart 2020 is er een noodverordening vastgesteld. Hiermee kan binnen de gehele veiligheidsregio de maatregelen van het kabinet gehandhaafd worden. De noodverordening geldt in ieder geval tot en met maandag 6 april of tot het moment waarop zij wordt ingetrokken. De noodverordening geldt voor het grondgebied van Veiligheidsregio IJsselland, waaronder ook Deventer valt.

16 maart

Annulering instructieavonden nieuw parkeervergunningssysteem

De instructieavonden over het nieuwe parkeervergunningssysteem gaan niet door. Heeft u hulp nodig met het nieuwe systeem, dan kunt u hiervoor een afspraak maken.

16 maart

Maatregelen gemeenteraad

De gemeenteraad treft deze maatregelen in navolging van landelijke voorschriften en adviezen rondom het coronavirus.