Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Updates

24 maart

Voorschot voor ondernemers met financiële problemen

Zelfstandig ondernemers die acute financiële problemen hebben, kunnen een voorschot aanvragen. Hiermee wil de gemeente ondernemers helpen die anders in de problemen komen, zolang de landelijke regeling er nog niet is. Lees meer.

24 maart

Burgemeester benadrukt: Neem de regels in acht

Burgemeester Ron König benadrukt hoe belangrijk de maatregelen tegen het verspreiden van corona zijn en roept vooral jongeren op om zich er aan te houden. Daarnaast staat hij stil bij de zware taak van medewerkers in de zorg. Bekijk het filmpje.

24 maart

Aangescherpte maatregelen

Er zijn aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Het kabinet maakte deze bekend op maandag 23 maart 2020. U vindt de huidige maatregelen bij de veelgestelde vragen.

23 maart

Coronamaatregelen in verschillende talen

De informatie over de coronamaatregelen is beschikbaar in verschillende talen. Lees meer.

20 maart

Geen online afspraken meer

U kunt alleen nog in zeer dringende gevallen terecht bij Gemeente Deventer. Dit kan alleen na telefonische afspraak. Bel hiervoor naar 14 0570. Lees meer.

19 maart

Paaskermis 2020 afgelast vanwege coronavirus

De Paaskermis Deventer, die gepland stond van 10 tot en met 19 april, is afgelast vanwege het coronavirus. Lees meer.

17 maart

Burgemeester König: ‘Pas goed op uzelf’

Burgemeester Ron König roept alle inwoners van Deventer op om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Bekijk het filmpje.

17 maart

Uitstel van betaling voor Gemeentelijke heffingen voor ondernemers

De maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus in te dammen, kunnen grote gevolgen hebben voor ondernemers, ook in Deventer. Veel kleinere ondernemers hebben de gemeente gevraagd om uitstel van betaling van de gemeentelijke heffingen. Het college van burgemeester en wethouders wil graag tegemoet komen aan die ondernemers. Lees meer.

17 maart

Noodverordening

Op dinsdag 17 maart 2020 is er een noodverordening vastgesteld. Hiermee kan binnen de gehele veiligheidsregio de maatregelen van het kabinet gehandhaafd worden. De noodverordening geldt in ieder geval tot en met maandag 6 april of tot het moment waarop zij wordt ingetrokken. De noodverordening geldt voor het grondgebied van Veiligheidsregio IJsselland, waaronder ook Deventer valt.

16 maart

Annulering instructieavonden nieuw parkeervergunningssysteem

De instructieavonden over het nieuwe parkeervergunningssysteem gaan niet door. Heeft u hulp nodig met het nieuwe systeem, dan kunt u hiervoor een afspraak maken.

16 maart

Maatregelen gemeenteraad

De gemeenteraad treft deze maatregelen in navolging van landelijke voorschriften en adviezen rondom het coronavirus.