Updates

26 november
Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

Het aantal besmettingen is nog nooit zo hoog geweest. Daarom volgen er strengere maatregelen om dagelijkse contactmomenten te verminderen. Lees meer.

19 november
Geen vuurwerkshow met oud en nieuw

Op oudejaarsavond is er geen centrale vuurwerkshow. Lees meer.

12 november
Besmettingen moeten omlaag: strengere regels om contacten te beperken

Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Deze maatregelen gaan in op zaterdag 13 november 2021 om 18.00 uur en gelden in ieder geval tot zaterdag 4 december. De situatie wordt op vrijdag 3 december 2021 opnieuw beoordeeld. Lees meer.

12 november
Handhaving en het corona toegangsbewijs

De horeca voert op de juiste manier controles op het coronatoegangsbewijs uit.
Inmiddels wordt ook onder andere bij sportkantines en toiletten en kleedruimten beter gecontroleerd. Team Handhaving en Toezicht voert steekproefsgewijs controles uit. Lees meer.

12 november
Veteranendag 2021 en Bijeenkomst nieuwe inwoners gaan niet door

De gemeente Deventer heeft helaas moeten besluiten dat de veteranendag op zaterdag 13 november niet door kan gaan. Lees meer.

3 november 
Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt snel toe. Daarom is per 6 november op meer plekken een coronatoegangsbewijs en mondkapje verplicht. De basisregels zijn extra belangrijk om jezelf en anderen te beschermen. Lees meer.

16 september
Onderzoek naar gevolgen stoppen coronasteun ondernemers

Het kabinet stopt vanaf 1 oktober 2021 met de corona-steunpakketten. Met de NOW-regeling konden bedrijven onder meer steun aanvragen om personeel door te betalen. De gemeente Deventer wil van ondernemers die gebruik maken van de steunpakketten, graag weten welke knelpunten zij zien als de regelingen stoppen. Lees meer.

15 september
Overzicht coronamaatregelen per 25 september 2021

Er zijn genoeg mensen gevaccineerd om de coronamaatregelen te versoepelen. 1,5 meter afstand houden is per 25 september niet meer verplicht. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen, heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Lees meer.

13 augustus
Fysiek onderwijs open, andere coronamaatregelen verlengd

Steeds meer mensen zijn gevaccineerd tegen corona. Daarom kunnen we stap voor stap de 1,5 meter afstand loslaten. Eerst in het mbo, hbo en wo. Daarna, afhankelijk van het aantal besmettingen en de stijging van het aantal gevaccineerden, overal. Lees meer.

29 juli
Vaccinatie zonder afspraak nu ook in Deventer

GGD IJsselland start vanaf vrijdag 30 juli 2021 op de vaccinatielocaties in Deventer en Hardenberg met ‘prikken zonder afspraak’. Lees meer.

9 juli
Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

Het aantal coronabesmettingen stijgt sneller dan verwacht. Dat zorgt voor een onzekere zomer. Daarom gelden van 10 juli 06.00 uur ’s ochtends tot en met 13 augustus uit voorzorg extra maatregelen. Lees meer.

28 mei
Open, tenzij: in stap 3 met voorwaarden bijna alles open

Op 5 juni 2021 zetten we de 3e stap van het openingsplan en gaat bijna alles open, waaronder restaurants en cafés, bioscopen en musea. Er blijven voorwaarden gelden. Door de basisregels te blijven volgen, kan steeds meer. Lees meer.

20 april
Stap 1: winkels en terrassen weer open, einde avondklok

We verwachten dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten eind april gaat afnemen. Daarom zetten we op 28 april voorzichtig de eerste stap van het openingsplan. Lees meer.

19 april
Geen evenementen op Koningsdag

De gemeente ziet op Facebook berichten over activiteiten die georganiseerd worden in Deventer tijdens Koningsdag, zoals een kleedjesmarkt. Dergelijke activiteiten zijn op Koningsdag helaas niet toegestaan. Lees meer.

9 april
Vaccinatielocatie Deventer klaar voor 1e prik

De vaccinatielocatie in Deventer is klaar voor de start van het vaccineren tegen corona op 12 april 2021. Lees meer.

8 april 2021
Burgerpeiling coronavirus

Gemeente Deventer heeft een peiling gehouden onder Deventenaren. In deze peiling is het sentiment rondom het coronavirus onderzocht. Lees meer.

26 maart
Uitstel van betaling voor ondernemers

De maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus in te dammen, kunnen grote gevolgen hebben voor ondernemers, ook in Deventer. Veel kleinere ondernemers hebben de gemeente gevraagd om uitstel van betaling van de gemeentelijke heffingen, leges en huren. Het college van burgemeester en wethouders wil graag tegemoet komen aan die ondernemers. Lees meer.

23 maart
Maatregelen tegen corona blijven gelden

De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom blijven we tot en met 20 april in lockdown. Door ons aan de basisregels te houden, worden minder mensen besmet met het coronavirus. Zo is er sneller weer meer mogelijk. Lees meer.

15 maart
Nieuw telefoonnummer Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor wie behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor. Het telefoonnummer van de Luisterlijn is 088 - 07 67 000.

12 maart

Geld voor extra activiteiten voor jongeren in coronatijd

Deventer start een tijdelijke subsidieregeling voor activiteiten, online en offline, voor jongeren. Jongeren worden beperkt in hun contacten door de maatregelen die noodzakelijk zijn om het virus in te dammen. Er is nu tijdelijk budget beschikbaar om activiteiten te organiseren die jongeren helpen deze lastige periode door te komen. Lees meer.

8 maart
Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

Vaccinaties bieden perspectief, maar het hoge aantal coronabesmettingen geeft nu geen ruimte voor versoepelingen. Nederland blijft tot en met 30 maart in lockdown. Per 16 maart gelden een aantal kleine aanpassingen. Lees meer.

23 februari
Voorzichtige verruiming lockdown

De coronamaatregelen vragen veel van iedereen, zowel fysiek als mentaal. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook perspectief bieden. Onder voorwaarden gelden vanaf 3 maart een aantal voorzichtige verruimingen. Lees meer.

15 februari
Code rood: maandag 15 februari test- en vaccinatielocaties tot 14.00 gesloten

Vanwege code rood zijn alle test- en vaccinatielocaties van de GGD in regio IJsselland maandag 15 februari tot 14.00 uur gesloten. Lees meer.

8 februari
Code geel: maandag 8 februari test- en vaccinatielocaties open

Vanwege het code rood weeralarm op zondag 7 februari waren testlocaties en vaccinatielocaties in IJsselland gesloten. Maandag 8 februari zijn ze weer geopend. Lees meer.

2 februari
Lockdown verlengd

De besmettingen dalen, maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen terrein. Dat is zorgelijk, want deze varianten zijn besmettelijker en kunnen tot een nieuwe golf leiden. Daarom wordt de lockdown verlengd. Lees meer.

12 januari
Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

Het kabinet heeft besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari 2021 in lockdown blijft. Lees meer.

Veel Lettelenaren fleurden dit jaar op door zonnebloemactie van vrijwilligersknooppunt

Vraag een willekeurig inwoner van Lettele naar het mooiste lokale initiatief dit jaar en de kans is groot dat als antwoord ‘de zonnebloemactie’ klinkt. Maria Aarnink was hier zeer nauw bij betrokken en kijkt er met een heel goed gevoel op terug. Lees meer. Lees meer.

Hartverwarmende Deventer kerstfilm op kerstavond in première bij DRTV

‘Kerst in Lockdown. Er is niets te beleven. Hoezo Niets (…). Deventer viert toch Kerst binnenkort… Dit is de opbeurende boodschap in de trailer van de film ‘Deventer Viert Toch Kerst’, die sinds vorige week op YouTube staat. De volledige kerstfilm is donderdagavond voor het eerst te zien bij DRTV en wordt tijdens de feestdagen herhaald. Lees meer.

29 december
Eindejaarstoespraak burgemeester König

Burgemeester Ron König blikt terug op 2020, het jaar waarin alles anders was dan anders. En hij blikt vooruit op het nieuwe jaar. “We zijn niet alleen, dat is een geruststellende en hoopvolle gedachte. De uitdagingen van 2021 gaan we samen aan. Een goede jaarwisseling, en een heel gelukkig en gezond 2021.” Bekijk het filmpje (2 minuten, 32 seconden).

14 december
Lockdown nodig om snel oplopend aantal besmettingen tegen te gaan

Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Lees meer.

11 december
Een videoboodschap van burgemeester Ron König aan alle Deventenaren

Gemiddeld kwamen er deze week in Deventer elke dag ruim 50 nieuwe coronabesmettingen bij. Burgemeester Ron König: “Dat is echt veel te veel, dat baart mij zorgen. De meeste besmettingen vinden plaats bij mensen thuis. Het is van het grootste belang om de maatregelen goed na te blijven leven.” Bekijk het filmpje (1 minuut, 50 seconden).

8 december
Gedeeltelijke lockdown, ook tijdens de feestdagen

Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. Daarom blijven we in de gedeeltelijke lockdown, ook tijdens de feestdagen. Door afstand te houden en het aantal contacten te beperken, beschermen we elkaar. Lees meer.

30 november
Mondkapjesplicht per 1 december

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is vanaf 1 december het dragen van een mondkapje in winkels, musea, bij de kapper en op veel andere plekken verplicht. Lees meer.

19 november
Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

Op woensdag 18 november 2020 is de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking getreden. Lees meer.

17 november
Gedeeltelijke lockdown gaat verder

Het aantal coronabesmettingen daalt. We houden ons goed aan de maatregelen en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. De gedeeltelijke lockdown gaat verder om elkaar te blijven beschermen. Lees meer.

6 november
Deventer bruist van de positieve ideeën

Er werden 56 positieve ideeën ingestuurd door ondernemers, verenigingen en andere organisaties. Allemaal dienden ze een plan in voor een bijdrage uit het Corona Initiatief Fonds. Het college heeft besloten 20 aanvragen toe te kennen. Lees meer.

3 november
Extra maatregelen tegen het coronavirus

Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal coronabesmettingen te doorbreken. Maar om de daling te versnellen, gelden voor 2 weken extra maatregelen. Lees meer.

27 oktober
Persmoment effect huidige coronamaatregelen

We zitten in een gedeeltelijke lockdown en weten nog niet wat het effect is van de huidige coronamaatregelen. Lees meer.

20 oktober
Burgemeester König: ‘Trots op Bathmen’

Het aantal besmettingen in Bathmen neemt af. Er zijn nog wel nieuwe besmettingen, maar dat zijn er de laatste dagen minder dan voorgaande weken. Dit betekent dat Bathmen geen aparte status meer nodig heeft. De teststraat in het dorp is er dinsdag 20 oktober voor het laatst. Lees meer.

15 oktober
Alleen op afspraak naar de gemeente

Vanwege de coronamaatregelen kunt u alleen voor urgente zaken en uitsluitend op telefonische afspraak terecht bij de gemeente. U hoeft dan niet te wachten maar wordt direct geholpen. Lees meer.

14 oktober
Voorlopig geen Centrumbus

De Centrumbus heeft besloten per vandaag, 14 oktober niet meer te rijden. Deze maatregel geldt in elk geval tot maandag 2 november. Lees meer.

14 oktober
Nieuwe maatregelen tegen het coronavirus

Omdat het aantal besmettingen verder blijft stijgen heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd. De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur. Lees meer.

8 oktober
Coronamaatregelen binnenstad blijven van kracht

De coronamaatregelen die de gemeente dit voorjaar in de binnenstad heeft ingesteld bevallen over het algemeen goed. Ze worden dan ook met enkele kleine verbeteringen voorlopig voortgezet tot eind december. De terrassen mogen tot eind maart 2021 verruimd blijven en zich wat meer weerbestendig maken gedurende de komende koude maanden. Lees meer.

8 oktober
Corona Initiatief Fonds van start gegaan

Het Corona Initiatief Fonds is van start gegaan. Een speciaal fonds voor plannen en activiteiten die bijdragen aan de gastvrijheid, aantrekkelijkheid of veerkracht van stad, dorp of buitengebied. Met een totaalbedrag van 2 ton kunnen ondernemers, verenigingen en andere organisaties een plan of activiteit indienen bij de gemeente. Lees meer.

2 oktober
Tijdelijke testlocatie corona in Bathmen

Inwoners van Bathmen die klachten hebben die passen bij het coronavirus, kunnen zich vanaf zaterdag 3 oktober laten testen aan de achterzijde bij woon-, zorg- en dienstencentrum 't Dijkhuis in het dorp. Lees meer.

2 oktober
Alleen op afspraak naar de gemeente

In verband met de coronamaatregelen kunt u uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Lees meer.

2 oktober 
Deventer najaarskermis gaat niet door

De najaarskermis die in de herfstvakantie op het evenemententerrein zou zijn, kan toch niet doorgaan. De strengere landelijke maatregelen zorgen dat er gewerkt moet worden met tijdvakken. Dit is volgens de gemeente en de kermisbonden onuitvoerbaar. In combinatie met het oplopende aantal besmettingen in Deventer, acht de gemeente het niet verantwoord om de kermis door te laten gaan. Lees meer.

29 september
Nieuwe coronamaatregelen per 29 september

Het aantal coronabesmettingen in Nederland groeit te snel. Daarom heeft de overheid nieuwe regels aangekondigd. Die gaan in op 29 september om 18.00 uur. Ze blijven in elk geval de komende 3 weken gelden. Lees meer.

15 september
Online kennissessie Tozo 3

Ben jij zelfstandig ondernemer, en kan je deze herfst financiële hulp gebruiken vanwege de coronacrisis? Misschien kom je in aanmerking voor de nieuwe Tozo 3 regeling. Hierover organiseert het Ondernemershuis Deventer samen met de gemeente een online kennissessie op 30 september. Lees meer.

11 september

Ondersteuning bij problemen door Corona

Ook in Deventer worden velen geraakt door de gevolgen van corona. Het college heeft een overzicht gemaakt van de gevolgen voor de gemeente. Lees meer.

19 augustus

Aanscherping coronamaatregelen per 19 augustus

De laatste weken is het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnamen verder toegenomen. Daarom heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd. Lees meer.

 

18 augustus

Doe mee aan de Overijsselse praktijktest van CoronaMelder

Het coronavirus is er nog steeds, ook in Overijssel. Om de kans op verspreiding te beperken, is op 17 augustus de praktijktest van CoronaMelder gestart. Als Overijsselaar kunt u meedoen aan de praktijktest. Download de CoronaMelder app en help te testen hoe CoronaMelder werkt. Lees meer.

 

12 augustus

GGD testlocatie coronavirus verhuist per 14 augustus

Op vrijdag 14 augustus opent de GGD een nieuwe testlocatie op het coronavirus aan de Hannoverstraat 2 (naast GAMMA). Deze locatie komt in de plaats van de locatie aan de Schonenvaardersstraat. Lees meer.

7 augustus

Aanvullende coronamaatregelen augustus 2020

Op donderdag 6 augustus hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge extra regels aangekondigd om het coronavirus onder controle te houden. Lees meer.

23 juli

Gemeente intensiveert toezicht coronaregels

Toezichthouders van de gemeente gaan intensiever toezicht houden op de naleving van de coronaregels. Dit is noodzakelijk, nu het aantal besmettingen weer fors toeneemt. Deventer volgt daarmee de lijn van de Veiligheidsregio IJsselland. Lees meer.

21 juli

Compensatieregeling amateursportverenigingen

De Minister voor Medische Zorg heeft een nieuwe regeling ingevoerd voor amateursportorganisaties die schade hebben geleden door de coronamaatregelen. Dit is de TASO-regeling. Lees meer.

10 juli

Overijsselse Aanpak coronacrisis

Op allerlei plekken in onze provincie spelen organisaties, verenigingen en ondernemers in op de anderhalvemetersamenleving. De provincie Overijssel ondersteunt dit met twee regelingen vanuit de Overijsselse Aanpak. Lees meer.

8 juli

Klachten? Doe een coronatest

U heeft geen doorverwijzing van de huisarts nodig voor een coronatest. Maak meteen een afspraak via 0800-1202. Lees meer.

2 juli

Nieuwe noodverordening per 1 juli

Op woensdag 1 juli 2020 is de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking getreden. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige, van 15 juni, te vervallen. Lees meer.

19 juni

Stadsgenoten: samen in de binnenstad

Het is weer drukker in Deventer! Sinds 1 juni is de horeca weer open. Om de stad veilig en gastvrij te houden, gelden er vanaf 1 juni extra maatregelen voor voetgangers, fietsers én ondernemers. We legden stadsgenoten een aantal dilemma’s en vragen voor. Lees meer.

15 juni

Nieuwe noodverordening per 15 juni 2020

Op maandag 15 juni 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen. Lees meer.

15 juni

Brandveilig gebruik gebouwen in de 1,5 meter-samenleving

De 1,5 meter samenleving verandert de manier waarop we gebouwen gebruiken. Hou bij de herinrichting ook rekening met de brandveiligheid, zodat u in geval van nood niet voor verrassingen komt te staan. Lees meer.

15 juni

Openingstijden stadhuis

Per 15 juni is het stadhuis weer geopend zoals voorheen. Van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur. U kunt alleen op afspraak terecht. Lees meer.

5 juni

Toch 30 personen per ruimte in de horeca

In eet- en drinkgelegenheden met duidelijk afzonderlijke en zelfstandige ruimtes, worden vanaf nu per ruimte 30 personen toegestaan. Uiteraard op een verantwoorde manier, volgens het protocol. Lees meer.

5 juni

Dwars door Deventer

Wat doet de coronatijd met de inwoners van Deventer? In deze 5e aflevering  blikken schrijver Özcan Akyol en burgemeester Ron König  terug én vooruit met Geke Pinkert van camping De Hoge Moât in Bathmen en Anne Marie van Oldeniel van de Spil in Lettele. Lees meer.

2 juni

Landelijk nummer voor afspraak test coronavirus

Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus getest worden. Lees meer.

30 mei

Nieuwe noodverordening per 1 juni

De Veiligheidsregio IJsselland heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze noodverordening is onder meer geregeld hoe de horeca weer open kan. Lees meer.

26 mei

Grotere terrassen en markt samen op de Brink

Alle samenwerkende partijen hebben een model gevonden waarbij de markt en de horeca gelijktijdig op de Brink de ruimte hebben. De markt wordt opgesteld als een lang lint over de Brink, vanaf de Zandpoort tot aan de kop van de Brink. Terrassen kunnen tijdelijk met gemiddeld 30% uitbreiden. Gezondheid en veiligheid staan hierbij voorop. Lees meer

26 mei

Meer ruimte voor voetgangers in Deventer binnenstad

Nu de coronamaatregelen langzaam worden versoepeld, wordt het drukker in de binnenstad. Om verspreiding van het virus tegen te gaan, is het belangrijk dat bezoekers zoveel mogelijk op rustige momenten komen en 1,5 meter afstand bewaren. Lees meer

22 mei

Dwars door Deventer

In de 4e aflevering bespreken zij hoe corona de zorg in Deventer veranderde. Ook blikken ze vooruit, op de verruimde maatregelen en de voorzichtige terugkeer van bezoekers in verpleeghuizen. Lees meer

20 mei

Coronamaatregelen stap voor stap

Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen. Lees meer

18 mei

Online afspraak maken weer mogelijk

Als een bezoek aan het stadhuis op korte termijn dringend noodzakelijk is, dan kunt u daarvoor uitsluitend op afspraak terecht tussen 08.00 en 13.00 uur. U kunt online een afspraak maken of via telefoonnummer 14 0570.

15 mei

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

Op maandag 11 mei 2020 is de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking getreden. Lees meer.

14 mei

Zwembaden De Scheg en Borgelerbad stapsgewijs weer open

Door de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen ook de zwembaden stap voor stap weer open. Lees meer.

14 mei

Dwars door Deventer

In de 3e aflevering bespreken schrijver Özcan Akyol en burgemeester Ron König wat de verruiming van de maatregelen betekent voor Deventer. Ook blikken ze vooruit de op de heropening van de terrassen, met  Deventer horecamannen Pietro Talamini en Paul Klösters. Lees meer.

8 mei

Deventer binnenstad bereidt zich voor op ‘hernieuwd weerzien’

Het kabinet heeft op 6 mei besloten de coronamaatregelen gefaseerd af te bouwen. Dat is goed nieuws voor ondernemers en bezoekers van de binnenstad. Lees meer.

7 mei

Sporten ook voor volwassenen weer mogelijk

Sporten voor volwassen is vanaf 11 mei weer mogelijk. Uiteraard met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften. Lees meer.

7 mei

Aanpassing coronamaatregelen per 11 mei

Vanaf 11 mei geven we elkaar stap voor stap meer ruimte. Dit kan alleen als iedereen zich aan de maatregelen tegen het coronavirus blijft houden. Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand. Lees meer.

1 mei

“Samen vullen we de anderhalvemetersamenleving in”

Mét de samenleving uitzoeken hoe we de anderhalvemetersamenleving op een veilige manier vorm kunnen geven: dat is het speerpunt van de burgemeesters. Lees meer.

1 mei

Nieuwe Noodverordening vastgesteld

Op Woensdag 29 april is een nieuwe noodverordening vastgesteld. Lees meer.

30 april

Impact coronacrisis op inwoners regio IJsselland

GGD IJsselland heeft onderzocht wat de impact is van het coronavirus op het leven van de inwoners van de regio IJsselland. Lees meer.

30 april

Dwars door Deventer

In aflevering 2 van Dwars door Deventer bespreken schrijver Özcan Akyol en burgemeester Ron König de gevolgen van de coronacrisis met Alex Kroes, grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles. Lees meer.

29 april

Jongeren kunnen weer sporten

Met ingang van 29 april 2020 mogen jongeren weer onder begeleiding trainen bij sportclubs. Voor 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij daarbij minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat niet. Sportaanbieders kunnen zich met hun plan melden bij de gemeente. Lees meer.

24 april

Burgemeester: ‘Terrassen pas open als het veilig kan’

De terrassen in Deventer gaan pas open als dat veilig kan, in lijn met de landelijke richtlijnen. Lees meer

24 april

Campereigenaren en andere kampeerders mogen portable chemisch toilet lozen

Vanaf 24 april mogen chemische toiletten weer geloosd worden op campings en vakantieparken. Lees meer

24 april

Kinderen mogen voorzichtig weer meer buiten gaan sporten

Vanaf volgende week dinsdag mogen kinderen voorzichtig weer meer buiten gaan sporten. Dat is leuk én gezond. De gemeente onderzoekt met verenigingen hoe de kunstgrasvelden zo goed mogelijk benut kunnen worden door alle clubs. Lees meer.

23 april

Dwars door Deventer

Wat doet de coronatijd met de inwoners van Deventer? Schrijver Özcan Akyol en burgemeester Ron König spreken mensen Dwars door Deventer om het antwoord te vinden op die vraag. Lees meer.

22 april

Coronamaatregelen verlengd

De maatregelen in de aanpak van het coronavirus worden tot en met 19 mei verlengd. Wel komt er voorzichtig ruimte voor kinderen en jongeren. Lees meer.

21 april

Zaterdagmarkt weer open tot 17.00 uur

Afgelopen weken duurde de zaterdagmarkt tot 16.00 uur. Vanaf zaterdag 25 april gaat de markt weer terug naar de originele sluitingstijd van 17.00 uur. Lees meer.

15 april

Lintjesregen, Oranjereceptie en Veteranendag afgelast

Als gevolg van de landelijke maatregelen tegen het coronavirus zijn de Lintjesregen op 24 april, de Oranjereceptie op 27 april en de Veteranendag op 5 mei afgelast. Lees meer.

14 april

Wijziging ophalen oud papier

In sommige wijken en dorpen in Deventer wordt het oud papier opgehaald door (sport)verenigingen en scholen. De Branchevereniging oud papier adviseert om, vanwege het coronavirus, het oud papier nu niet te laten ophalen door (sport)verenigingen en scholen. Als gemeente volgen wij dit advies op. Lees meer.

10 april

Wethouder Thomas Walder: Steun de lokale ondernemers

Eten bestellen of een cadeautje kopen kan eenvoudig van achter je computer. In veel gevallen kan dat ook bij je favoriete Deventer winkel! Wethouder Thomas Walder roept op om lokale ondernemers te steunen tijdens deze coronacrisis. Bekijk het filmpje.

9 april

Uitstel van betaling periodieke gemeentelijke lasten

De gemeente staat ook in deze voor iedereen lastige tijd achter de sportverenigingen, instellingen en bedrijven. Om lucht te bieden, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om uitstel van huur- en andere betalingen te verlenen tot 31 augustus 2020. Lees meer

7 april

Vlag uit op lokale bevrijdingsdag

De herdenkingen en vieringen van 75 jaar vrijheid gaan als gevolg van corona niet door. Burgemeester Ron König roept inwoners op om toch samen stil te staan bij dit moment. “Het is te belangrijk om zomaar voorbij te laten gaan.” Bekijk het filmpje.

7 april

Overlijden gemeenteraadslid Peter Onvlee

Met verslagenheid hebben we kennisgenomen van het overlijden van Peter Onvlee, raadslid en fractievoorzitter van Gemeentebelang. Lees meer.

3 april

Coronacampagne #voorwiedoejijhet maakt jongeren bewust

De gemeente maakt zich zorgen over het welzijn van jongeren, in relatie tot het naleven van de maatregelen rondom corona. Samen met Raster Groep en de Rocketboys maakten we een video om jongeren nog bewuster te maken. Lees meer.

3 april

Help verspreiding coronavirus te voorkomen

De gemeente plaatst op enkele veel bezochte locaties borden met een aantal gedragsregels. Op deze locaties, maar ook elders wordt regelmatig gecontroleerd. Iedereen die zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete van € 390. Ook krijgt u een aantekening op uw strafblad gedurende 5 jaar. Lees meer.

1 april

Markt blijft open maar sluit eerder

De Deventer markten blijven voorlopig gewoon open. Wel sluit de zaterdagmarkt 1 uur eerder, om 16.00 uur in plaats van om 17.00 uur. Lees meer.

31 maart

Coronamaatregelen verlengd

Het kabinet heeft besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april 2020.

30 maart

Burgemeester König: ‘Onwerkelijke situatie in Deventer’

Deventer heeft door corona een ander ritme gekregen. Dat zorgt ook thuis voor een nieuwe situatie die soms tot spanningen leidt. Burgemeester Ron König roept op om extra naar elkaar om te zien in deze tijd. Bekijk het filmpje.

27 maart

Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

Het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de veiligheidsregio in IJsselland is op 27 maart bijeengekomen om de noodverordening, die door de Rijksoverheid is aangekondigd, vast te stellen voor de regio IJsselland. Met het vaststellen van de nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen. Lees meer.

24 maart

Voorschot voor ondernemers met financiële problemen

Zelfstandig ondernemers die acute financiële problemen hebben, kunnen een voorschot aanvragen. Hiermee wil de gemeente ondernemers helpen die anders in de problemen komen, zolang de landelijke regeling er nog niet is. Lees meer.

24 maart

Burgemeester benadrukt: Neem de regels in acht

Burgemeester Ron König benadrukt hoe belangrijk de maatregelen tegen het verspreiden van corona zijn en roept vooral jongeren op om zich er aan te houden. Daarnaast staat hij stil bij de zware taak van medewerkers in de zorg. Bekijk het filmpje.

24 maart

Aangescherpte maatregelen

Er zijn aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. Het kabinet maakte deze bekend op maandag 23 maart 2020. U vindt de huidige maatregelen bij de veelgestelde vragen.

23 maart

Coronamaatregelen in verschillende talen

De informatie over de coronamaatregelen is beschikbaar in verschillende talen. Lees meer.

20 maart

Geen online afspraken meer

U kunt alleen nog in zeer dringende gevallen terecht bij Gemeente Deventer. Dit kan alleen na telefonische afspraak. Bel hiervoor naar 14 0570. Lees meer.

19 maart

Paaskermis 2020 afgelast vanwege coronavirus

De Paaskermis Deventer, die gepland stond van 10 tot en met 19 april, is afgelast vanwege het coronavirus. Lees meer.

17 maart

Burgemeester König: ‘Pas goed op uzelf’

Burgemeester Ron König roept alle inwoners van Deventer op om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Bekijk het filmpje.

17 maart

Uitstel van betaling voor Gemeentelijke heffingen voor ondernemers

De maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus in te dammen, kunnen grote gevolgen hebben voor ondernemers, ook in Deventer. Veel kleinere ondernemers hebben de gemeente gevraagd om uitstel van betaling van de gemeentelijke heffingen. Het college van burgemeester en wethouders wil graag tegemoet komen aan die ondernemers. Lees meer.

17 maart

Noodverordening

Op dinsdag 17 maart 2020 is er een noodverordening vastgesteld. Hiermee kan binnen de gehele veiligheidsregio de maatregelen van het kabinet gehandhaafd worden. De noodverordening geldt in ieder geval tot en met maandag 6 april of tot het moment waarop zij wordt ingetrokken. De noodverordening geldt voor het grondgebied van Veiligheidsregio IJsselland, waaronder ook Deventer valt.

16 maart

Annulering instructieavonden nieuw parkeervergunningssysteem

De instructieavonden over het nieuwe parkeervergunningssysteem gaan niet door. Heeft u hulp nodig met het nieuwe systeem, dan kunt u hiervoor een afspraak maken.

16 maart

Maatregelen gemeenteraad

De gemeenteraad treft deze maatregelen in navolging van landelijke voorschriften en adviezen rondom het coronavirus.