Veelgestelde vragen Publieke dienstverlening

 • Publieke dienstverlening

  Blijft de gemeente open?

  Ja. U moet wel vooraf een afspraak maken. Dat kan via telefoonnummer 14 0570.

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan verzoeken wij u dringend uw bezoek uit te stellen. Voor overleg kunt u bellen met 14 0570.

  Verandert de dienstverlening als gevolg van de coronamaatregelen?

  Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers van de gemeente, vragen wij u een nieuwe afspraak te maken als u klachten heeft die mogelijk door het coronavirus komen. Denk hierbij aan verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

  Ook vragen wij u om niet te vroeg te komen als u een afspraak heeft. Wij willen voorkomen dat er teveel mensen bij elkaar staan te wachten.

  Is er een mondkapjesplicht in het stadhuis?

  Het dragen van een mondkapje is verplicht in de publieke ruimtes van het stadhuis.

  Kan ik mijn paspoort verlengen?

  Ja. Let op: u kunt alleen op afspraak terecht. Maak een afspraak via telefoonnummer 14 0570.

  Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers van de gemeente, vragen wij u een nieuwe afspraak te maken als u klachten heeft die mogelijk door het coronavirus komen.

  Kan ik mijn rijbewijs aanvragen?

  U kunt alleen op afspraak terecht. Maak een afspraak via telefoonnummer 14 0570.

  Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers van de gemeente, vragen wij u een nieuwe afspraak te maken als u klachten heeft die mogelijk door het coronavirus komen.

  Mijn rijbewijs is verlopen of verloopt bijna. Wat nu?

  Is een rijbewijs verlopen tussen 1 februari 2020 en 30 november 2020? Dan mag je nog 9 maanden doorrijden met het verlopen rijbewijs. Deze periode gaat in vanaf de dag dat het rijbewijs is verlopen. Dat heeft de Europese Unie besloten.

  Deze regel geldt voor alle rijbewijzen in de Europese Unie. Dus ook voor rijbewijzen die in verband met een medische aandoening maar 1 of 3 jaar geldig zijn. De enige uitzondering geldt voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst, bijvoorbeeld vanwege een ernstige verkeersovertreding of alcoholgebruik in het verkeer.

  U mag met uw verlopen rijbewijs blijven rijden in Nederland en in de andere landen van de Europese Unie. U blijft verzekerd en krijgt u geen boete als u wordt aangehouden.

  Let op: het verlopen rijbewijs geldt niet als identificatiemiddel. Uitzondering zijn situaties waarbij sprake is van zorgafname.

  Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

  Kan ik nog in ondertrouw?
  Gaan huwelijken en geregistreerde partnerschappen door?

  Ja, huwelijken en partnerschapsregistraties kunnen doorgaan. Gasten moeten mondkapjes dragen. Vanwege de 1,5 meter maatregelen gelden er bovendien beperkingen voor het aantal aanwezigen:

  • in de Oostermaet (stadhuis Deventer) mogen maximaal 10 mensen aanwezig zijn. Dit is exclusief de ambtenaar van de  burgerlijke stand;
  • in de Trouwzaal (stadhuis Deventer) mogen maximaal 30 mensen aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en de fotograaf, maar exclusief de ambtenaar en de bode.
  • op de vaste trouwlocaties (veelal horecagelegenheden) mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn, maar alleen als als de vloeroppervlakte dit toelaat. Check de informatie per trouwlocatie. De verantwoordelijkheid om de 1,5 meter afstand te bewaken ligt bij de eigenaar/beheerder.
  Gaan rondleidingen door het stadhuis door?

  Nee, er zijn op het moment geen rondleidingen.

  Kan ik in het weekend naar de Burgemeestershof bij stadhuis Deventer?

  Ja, de Burgemeestershof is op zaterdag geopend van 13:00 uur tot 16:00 uur.

  Is het Duurzaamheidscentrum Deventer open?

  Ja, het duurzaamheidscentrum is open. Kijk voor openingstijden en meer informatie op www.dcdeventer.nl.

  Wordt mijn afval opgehaald?

  Ja, de afvalinzameling gaat gewoon door.

  Kijk voor de actuele informatie over het afval ophalen en het bezoek aan de recyclepleinen, op de website van Circulus-Berkel.

  Halen (sport)verenigingen en scholen nog steeds mijn oud papier op?

  In sommige wijken en dorpen in Deventer wordt het oud papier opgehaald door (sport)verenigingen en scholen. De Branchevereniging oud papier adviseert om, vanwege het coronavirus, het oud papier nu niet te laten ophalen door (sport)verenigingen en scholen. Als gemeente volgen wij dit advies op.

  Het oud papier wordt voorlopig uitsluitend opgehaald door Circulus-Berkel. Mogelijk gebeurt dat op een andere dag dan u gewend bent. Raadpleeg voor alle inzameldata de kalender op de website van Circulus-Berkel, of de Afvalvrij app.

  Waar gooi ik beschermingsmiddelen als mondkapjes en latex handschoenen weg?

  Vanwege de veiligheid is het belangrijk dat u het volgende afval weggooit bij het restafval:

  • papieren zakdoekjes
  • mondkapjes
  • doordrukverpakking van medicijnen
  • latex handschoenen
  • plastic overalls

  Lege zeep- of desinfectieverpakkingen mogen bij het PMD (plastic, metaal en drankpakken).

  Kijk voor meer informatie op de website van Circulus-Berkel.