Veelgestelde vragen Publieke dienstverlening

 • Publieke dienstverlening

  Ja. U moet wel vooraf een afspraak maken. Dat kan via telefoonnummer 14 0570. Voor afspraken rondom rijbewijs, paspoort en ID-kaart kunt u ook online een afspraak maken.

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan verzoeken wij u dringend uw bezoek uit te stellen. Voor overleg kunt u bellen met 14 0570.

  Lees alles over uw bezoek aan het stadhuis.

  Ja, dat kan. Maar doe dit pas als het echt nodig is, dus vlak voor het verlopen van uw paspoort. Let op: u kunt alleen op afspraak terecht. Maak online uw afspraak.

  Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers van de gemeente, vragen wij u een nieuwe afspraak te maken als u klachten heeft die mogelijk door het coronavirus komen.

  Ja, dat kan. Maar doe dit pas als het echt nodig is. Verloopt uw rijbewijs tussen 1 september 2020 en 30 juni 2021? Dan blijft uw rijbewijs 10 maanden geldig vanaf de einddatum. Zie hierover ook de vraag Mijn rijbewijs is verlopen of verloopt bijna. Wat nu?.

  Let op: u kunt alleen op afspraak terecht. Maak online uw afspraak.

  Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers van de gemeente, vragen wij u een nieuwe afspraak te maken als u klachten heeft die mogelijk door het coronavirus komen.

  Verloopt uw rijbewijs tussen 1 september 2020 en 30 juni 2021? Dan blijft uw rijbewijs 10 maanden geldig vanaf de einddatum.

  Door het coronavirus lukt het namelijk niet altijd om uw rijbewijs op tijd te verlengen. U kunt zich niet meer identificeren met het verlopen rijbewijs. Hiervoor moet u een paspoort of identiteitskaart gebruiken. Kijk voor meer informatie op de website van de RDW.

  Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers van de gemeente, vragen wij u een nieuwe afspraak te maken als u klachten heeft die mogelijk door het coronavirus komen. Denk hierbij aan verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

  Ook vragen wij u om niet te vroeg te komen als u een afspraak heeft. Wij willen voorkomen dat er teveel mensen bij elkaar staan te wachten.

  Het dragen van een mondkapje is verplicht in de publieke ruimtes van het stadhuis.

  Ja, huwelijken en partnerschapsregistraties kunnen doorgaan.

  Aantal aanwezigen

  Vanwege de 1,5 meter maatregelen gelden er beperkingen voor het aantal aanwezigen.

  Voor de Trouwzaal is een maximum van 35 personen. Dit is inclusief het bruidspaar en eventuele kinderen (ongeacht de leeftijd) en fotograaf, maar exclusief de ambtenaar en de bode.

  Voor de andere trouwlocaties is het aantal afhankelijk van de vloeroppervlakte. Wel geldt een maximum van 50 personen. Neem contact op met de locatie om de mogelijkheden te bespreken.

  Mondkapjes

  Een mondkapje is verplicht tot aanvang van de ceremonie. Tijdens de ceremonie mag het mondkapje worden afgedaan. Is de ceremonie beëindigd, dan moet weer een mondkapje worden gedragen.

  Nee, er zijn op het moment geen rondleidingen.

  Ja, de Burgemeestershof is op zaterdag geopend van 13:00 uur tot 16:00 uur.

  Nee, het duurzaamheidscentrum is tijdelijk gesloten. Online is het centrum wel 'open'. Kijk voor meer informatie op www.dcdeventer.nl.

  Ja, de afvalinzameling gaat gewoon door.

  Kijk voor de actuele informatie over het afval ophalen en het bezoek aan de recyclepleinen, op de website van Circulus-Berkel.

  In sommige wijken en dorpen in Deventer wordt het oud papier opgehaald door (sport)verenigingen en scholen. De Branchevereniging oud papier adviseert om, vanwege het coronavirus, het oud papier nu niet te laten ophalen door (sport)verenigingen en scholen. Als gemeente volgen wij dit advies op.

  Het oud papier wordt voorlopig uitsluitend opgehaald door Circulus-Berkel. Mogelijk gebeurt dat op een andere dag dan u gewend bent. Raadpleeg voor alle inzameldata de kalender op de website van Circulus-Berkel, of de Afvalvrij app.

  Vanwege de veiligheid is het belangrijk dat u het volgende afval weggooit bij het restafval:

  • papieren zakdoekjes
  • mondkapjes
  • doordrukverpakking van medicijnen
  • latex handschoenen
  • plastic overalls

  Lege zeep- of desinfectieverpakkingen mogen bij het PMD (plastic, metaal en drankpakken).

  Kijk voor meer informatie op de website van Circulus-Berkel.