Tekstgrootte A A
U kunt de informatie op de pagina groter of kleiner maken. Druk hiervoor de Ctrl-toets samen met de + of - toets in (op Mac is het Cmd met + of -).

Veelgestelde vragen Publieke dienstverlening

 • Publieke dienstverlening

  Blijft de gemeente open?

  Stadhuis Deventer is geopend. Als een bezoek aan het stadhuis op korte termijn dringend noodzakelijk is, dan kunt u daarvoor uitsluitend op afspraak terecht tussen 08.00 en 13.00 uur. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer 14 0570.

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan verzoeken wij u dringend uw bezoek uit te stellen. Voor overleg kunt u bellen met 14 0570.

  De gemeentelijke locaties in de bibliotheken in Bathmen en Schalkhaar zijn de komende 3 weken gesloten. U kunt voorlopig alleen terecht in het stadhuis in Deventer. Heeft u een afspraak staan in Bathmen of Schalkhaar, dan wordt u gebeld. Paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen die op deze locaties zijn aangevraagd, brengen we naar het stadhuis in Deventer. Klanten kunnen de documenten hier ophalen.

  U kunt ook veel digitaal regelen met de gemeente, kijk op www.deventer.nl/digitaal.

  Verandert de dienstverlening als gevolg van de Corona-maatregelen?

  Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers van de gemeente, vragen wij u een nieuwe afspraak te maken als u klachten heeft die mogelijk door het coronavirus komen. Denk hierbij aan verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

  Als een bezoek aan het stadhuis op korte termijn dringend noodzakelijk is, dan kunt u daarvoor uitsluitend op afspraak terecht tussen 08.00 en 13.00 uur. U kunt een afspraak maken via telefoonnummer 14 0570.

  De vestigingen van de gemeente in de bibliotheken van Bathmen en Schalkhaar zijn gesloten.

  Kan ik mijn paspoort verlengen?
  • Tot en met 6 april kunt u alleen op afspraak langskomen in stadhuis Deventer. Dit geldt als een bezoek aan het stadhuis op korte termijn dringend noodzakelijk is. Bel hiervoor naar telefoonnummer 14 0570.
  • Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers van de gemeente, vragen wij u een nieuwe afspraak te maken als u klachten heeft die mogelijk door het coronavirus komen.
  Kan ik mijn rijbewijs aanvragen?
  • Op dit moment kunt u alleen een rijbewijs aanvragen of verlengen als dit noodzakelijk is voor uw werk:
   u bent bijvoorbeeld een beroepschauffeur;
   u hebt een vitaal / cruciaal beroep;
   u hebt dagelijks uw rijbewijs nodig omdat de auto het enige vervoermiddel is en u niet met het openbaar vervoer kunt;
   het rijbewijs is verlopen of gaat op korte termijn verlopen.
  • Tot en met 6 april kunt u alleen op afspraak langskomen in stadhuis Deventer. Bel hiervoor naar telefoonnummer 14 0570.
  • Voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers van de gemeente, vragen wij u een nieuwe afspraak te maken als u klachten heeft die mogelijk door het coronavirus komen.
  Kan ik nog in ondertrouw?

  • Voor ondertrouw kunt u voorlopig geen afspraak maken.
  • U kunt online in ondertrouw gaan.
  • Ondertrouw kunt u ook schriftelijk regelen. Bel hiervoor naar 14 0570 en vraag de documenten aan.

  Gaan alle huwelijken en geregistreerde partnerschappen door?

  Vooralsnog gaan geplande huwelijken en geregistreerde partnerschappen in het stadhuis gewoon door. Vanwege de beperkte openstelling van het stadhuis, hebben deze plaats in de Trouwzaal tussen 09.00 en 12.00 uur. Hierbij mogen maximaal 25 gasten bij aanwezig zijn.

  Geplande huwelijken en geregistreerde partnerschappen in horecagelegenheden kunnen niet doorgaan. Is dit voor u van toepassing, dan krijgt u hierover bericht van de gemeente. Wilt u toch trouwen of uw partnerschap registreren, dan kan dit in het stadhuis. Dit heeft plaats in de Trouwzaal tussen 09.00 en 12.00 uur. Hierbij mogen maximaal 25 gasten bij aanwezig zijn.

  Gaan de huisbezoeken vanuit burgerzaken door?

  Huisbezoeken worden in principe opgeschort, tenzij dat onaanvaardbare gevolgen heeft.

  Kan ik naar het stadhuis komen voor uitleg over het nieuwe parkeervergunningssysteem?

  De instructieavonden over het nieuwe parkeervergunningssysteem gaan niet door. Heeft u hulp nodig met het nieuwe systeem, dan kunt u hiervoor een afspraak maken. Bel hiervoor naar 14 0570.

  Gaan rondleidingen door het stadhuis door?

  Nee, er zijn op het moment geen rondleidingen.

  Kan ik in het weekend naar de Burgemeestershof bij stadhuis Deventer?

  Nee, de Burgemeestershof is in het weekend gesloten. Deze sluiting duurt in ieder geval tot en met 6 april.

  Is het Duurzaamheidscentrum Deventer open?

  Nee, het Duurzaamheidscentrum Deventer is dicht tot en met 6 april. Kijk voor meer informatie op www.dcdeventer.nl.

  Wordt mijn afval opgehaald?

  Ja, de afvalinzameling gaat gewoon door.

  Kijk voor de actuele informatie over het afval ophalen en het bezoek aan de recyclepleinen, op de website van Circulus-Berkel.